Hüseyin Mert Saral’ın, babası Hüseyin Saral’ın ölümünden sorumlu tuttuğu Sedat Şahin’in sağ kolu olarak tanınan Mehmet Ali Büyüksarıoğlu’nu Beykoz’da bir restoranda öldürdüğü gerekçesiyle, “kan gütme saikiyle, tasarlayarak kasten adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı dava görüldü. Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Hüseyin Mert Saral cezaevinden getirilirken, avukatı salonda hazır bulundu. Duruşma salonunun bulunduğu katta güvenlik önlemleri alındı.

 

‘MEDYADA YANKILANAN SARALLAR’DAN UZAKTIM’


Sanık Hüseyin Mert Saral, şeffaf bir hayat sürdüğünü ve kendisini olayların dışında yetiştirdiğini belirterek, olayın yaşandığı gün babasının ölüm yıl dönümü olması ve karşı tarafın iki kişi gelmesi nedeniyle üzerindeki tehditin artığını söyledi. Saral savunmasında, “Nasıl bir eğitim aldığım ortada. Cinayeti tasarlayacak kadar kimseye kin duymadım. Medyada yankılanan Sarallar’dan uzak yetiştim. Olay günü sürekli gittiğim bir restoranın başka bir şubesine gittim. Onların restorana geleceğini bilseydim, ben oraya gitmezdim. Kesinlikle öldürme kastım yoktu. Olay yerinde iki kişi olmaları, benim üzerimdeki tehditi artırdı. Olayın yaşandığı gün babamın ölüm yıl dönümüydü ve bu da üzerimdeki tehditi artırdı” ifadelerini kullandı. Son sözü sorulan sanık, “Tahliyemi istiyorum” dedi.

25 YILA ÇARPTIRILDI


Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Hüseyin Mert Saral’a “kasten adam öldürme” suçundan 25 yıl hapis cezası verdi. Öte yandan mahkeme sanığın “korku, kaygı veya panik oluşturacak tarzda silahla ateş etme” suçundan ise ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.