Fox Ana Haber'e 3 gün, Halk Arenası'na ise 5'i Metin Akpınar ile Müjdat Gezen'in konuk olduğu programdan, 3'ü de Yılmaz Özdil'in konuk olduğu bir başka Halk Arenası programından olmak üzere toplamda 8 program yayın durdurma ve para cezası verdi, karara “Tekrarı halinde lisans iptali” maddesi eklendi.

KARARIN GEREKÇELERİ

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Uğur Dündar'la Halk Arenası" programında Müjdat Gezen'in "bak Recep Tayyip Erdoğan sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın haddini bil", Metin Akpınar'ın ise "Belki liderini ayağından asarlar belki mahzenlerde zehirlenerek ölür" ifadelerini kullandığı hatırlatıldı.

Söz konusu ifadelerin, eleştiri sınırlarını aştığı, toplumu kin ve düşmanlığa teşvik ettiği belirtilen açıklamada, bu nedenle Halk TV'ye en üst sınırdan 5 kez program durdurma ve tavandan idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Açıklamada, yine "Uğur Dündar'la Halk Arenası" programında Yılmaz Özdil'in "Tayyip Erdoğan bir tek bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu" sözünün izleyicilerin alkol kullanmaya, alkolün iyi bir şey olduğunu düşünmeye teşvik ettiği değerlendirilerek, Halk TV'ye 3 kez program durdurma ve tavandan idari para cezası kesildiği kaydedildi.

Fox TV Ana Haber Bülteni Sunucusu Fatih Portakal'ın ise "Hadi bakalım barışçıl bir eylem için protesto edelim, zamları protesto edelim Doğal gaz zammını. Hadi bakalım. Yapalım. Yapabilecek miyiz?" ifadelerini kullandığı aktarılan açıklamada, bu nedenle kanala 3 kez program durdurma ve tavandan idari para cezası verildiği ifade edildi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Uğur Dündar'dan Halk Arenası ve FOX Ana Haber'e ceza açıklaması" desc="RTÜK tarafından Halk Arenası ve FOX Ana Haber'e verilen yayın durdurma cezalarına duayen gazeteci Uğur Dündar'dan tepki geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/ugur-dundar-15_16_9_1545839695.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-ugur-dundardan-halk-arenasi-ve-fox-ana-habere-ceza-aciklamasi-2874594/"]

 

[old_news_related_template title="Müjdat Gezen: Korkmuyorum. Dilimi kesseler, işaret dili öğrenirim yine gereken eleştiriyi yaparım" desc="Hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma açılan sanatçı Müjdat Gezen DW Türkçe’den Nevşin Mengü'ye konuştu. Gezen, 'Korkuyor musunuz sorusuna 'Korkmuyorum, ben bunların feriştahını yaşadım. Kenan Evren zamanı ayağımıza zincir de vurdular. Bunların korkusu dağları aşmış belli ki.' diye yanıt verdi. Cumhurbaşkanına hakaret etmediğini, eleştiri yaptığını belirten Gezen, 'Yarın dilimi kesseler, işaret dili öğrenirim yine gereken eleştiriyi yaparım' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/mujdat_16_9_1545804650.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/mujdat-gezen-korkmuyorum-dilimi-kesseler-isaret-dili-ogrenirim-yine-gereken-elestiriyi-yaparim-2866104/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... Bahçeli'den Metin Akpınar ve Müjdat Gezen değerlendirmesi" desc="MHP lideri Devlet Bahçeli sohbet toplantısında sosyal, siyasi ve ekonomik gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıyı Sözcü Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk de takip etti. Bahçeli, gazetecilerin kendisine 'Hulusi Akar ile Özgür Özel tartışmasını' sorması üzerine yanında getirdiği dosyayı çıkararak, Akar'ı ilk ziyaretini ve ona hediye ettiği 'bayrak, Kuran ve altın kaplama silahın' fotoğraflarını gösterdi. Ayrıca MHP lideri, Binali Yıldırım'ın İstanbul adaylığı ve Meclis Başkanı görevini halen yürütüyor olmasıyla ilgili soruya da yanıt verdi. Bahçeli, konuşmasının bir bölümünde ise Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkındaki soruşturma hakkında da değerlendirmelerde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/bahceli-aciklama-iha-1_16_9_1545812291.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bahceli-gazetecilerle-bulustu-2867208/"]