Bir saat 15 dakika süren ikili görüşmelerden sonra kameraların karşısına geçen iki lider samimi açıklamalarda bulundu. Basına açık görüşmenin son kısmında kameralar önünde Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yemek davetini hatırlatarak "Beni restorana davet edecektiniz hani?" şeklinde bir soru yöneltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya liderine "Ettim, bekliyorum." karşılığını verdi.

ET ÜRÜNLERİ ŞARTI

Putin sözlerine devam ederek, "Ama şu konuda anlaşmıştık: Et ürünlerimizi ülkeye alacak iseniz o zaman bu restoranda Rus etleri olacak" dedi. Erdoğan ise gülerek, "Ben memnuniyetle sizleri öncelikle bekliyorum. Dönüşten sonra bu işi halledersek iyi olur, fazla geciktirmeyelim" diye karşılık verdi.

[caption id="attachment_2543510" align="alignnone" width="1200"]resimid_5623131 Görüşmeye, Türk heyetinden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile MİT Başkanı Hakan Fidan katıldı.[/caption]