SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, CNN Türk'te yayınlanan programa katıldı. Cumhur İttifakı'nın masaya yatırıldığı programda Bayrakçı, Saadet Partisi'nin 2019 yılında yapılacak olan seçimlerin kilit partisi olduğunu ifade etti.

[old_news_related_template title="İttifak kaç partili olur? MHP neden BBP'yi istemiyor?" desc="ANDY-AR Araştırma Başkanı Faruk Acar, olası 'Cumhur İttifakı'nı değerlendirdi. Acar, ayrıca MHP'nin neden BBP'in ittifaka dahil edilememesinin sebebini de açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/acar_16_9_1519848782.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ittifak-kac-partili-olur-mhp-neden-bbpi-istemiyor-2255649/"]

"SP'NİN 5-6 PUANI VAR"

Bayrakçı, "En önemli ittifaklardan birisi İYİ Parti ile Saadet Partisi ittifakıdır. Bu seçimin altın ittifakı olur bu. Çünkü Saadet'in ziyan olan, bir türlü Saadet'e gitmeyen 5 - 6 puanı var. Onun için Saadet Partisi bu seçimin kilit partisi. Saadet'in seçmeni 'bu sefer oyum ziyan olmayacak' dediği an o 5-6 puanı fazlasıyla geri alır" ifadelerini kullandı.