Operasyon İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında sağlıklı yada engelli oranı düşük kişilere yüksek derecede engelli raporu alan bir çeteye 3 Nisan'da operasyon düzenlendi. Baskında 39 şüpheli gözaltına alındı.

ZEYTİN VE GLİKOZ


Polisin tespitine göre, çete üyeleri,  özellikle şeker hastalarına yönelik çalışma yapıyordu. Hastalık derecesi düşük olan kişilere para karşılığında rapor alınıyordu. Kan örneği alınacak kişiye, zeytin ve glikoz veriliyordu. Bu sayede kan şekeri hızlı yükselen kişiye, hastanedeki şebeke üyesinin de yardımıyla, "Diyabet sebebiyle yüzde 70 üzeri özürlü" raporu alınıyordu. Şebekeden raporu alan kişiler ise, ellerindeki belgelerle Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) vermeden otomobil alıyordu. Bu sayede 100 bin Liralık bir otomobil yaklaşık 70 bin liraya mal oluyordu. Bunun dışında, sahte belge edinenler engellilere verilen haklardan yararlanıyordu.

16 ADRESE BASKIN

Yaklaşık 1 buçuk ay önce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 39 şüpheliden 21'i tutuklanırken, 17 şüpheli hakkında adli kontrol hükmü uygulandı.  Diğer bir şüpheli ise serbest bırakıldı. Istanbul Mali Polisi o operasyon sonrasında soruşturmaya devam etti. Araştırmalarda 16 şüpheli daha belirlendi. Şüphelilerin yakalanması için sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.  Bağcılar, Sultanbeyli, Başakşehir, Esenyurt, Esenler, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Beykoz, Fatih, Avcılar'daki 16 adrese baskın düzenleyen ekipler 13 şüpheli gözaltına aldı.Firari şüphelilerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.