İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak göçmenleri ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan suçlularla terör örgütü üyelerini yurt dışına çıkaran bir çete belirleyince harekete geçti.

MATBAYA OPERASYON


Yapılan çalışmalarda çetenin sahte kimlik ve pasaport hazırlamak için kullandığı bir matbaa belirlendi. Çalışmaların arından Bayrampaşa ve Zeytinburnu’nda belirlenen iki ayrı adresine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 196 boş sürücü belgesi, 322 boş kimlik belgesi, 29 ehliyet farklı belgeler ve bunların düzenlenmesinde kullanılan malzemeler ele geçirildi.

TSK KİMLİK VE HOLOGRAMI


Şebeke üyesi 2 kişinin gözaltına alındığı baskında ayrıca, sahte Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personel kimliklerinin hologram ve dış kabının da bulunması dikkat çekti. Şebeke üyelerinin bu malzemelerle hazırladıkları sahte TSK kimliklerini sınır geçişlerinin kolay gerçekleşmesi için kullandığı öğrenildi. Bu sahte kimliklerin bazı kaçak göçmenlere verildiği de belirtildi.

2 ŞÜPHELİ YAKALANDI


Gözaltına alınan 2 şüpheli Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, 2 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği, şüpheli sayısının artacağı dile getirildi.