CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısının gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Salıcı şöyle konuştu:

TAM ANLAMIYLA TEZAT

SÖZCÜ yazarlarına yönelik olarak bir iddianame hazırlandı. FETÖ’ye yardım suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemi var. Bu ülkede FETÖ’nün hakim olduğu bir yargı sistemi vardı. Bu yargı sistemi öyle bir mantık kurgulardı ki o mantığa göre örneğin icraatları Türkiye’nin bütün kesimleri tarafından bilinen Hanefi Avcı bile Devrimci Karargah Örgütü kurucusu ya da üyesi yapıldı. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Ergenekon’un 2 numaralı sanığı ilan edildi. Bulunduğunuz yer ile suçlandığınız konum tam tezattı. Burada da yine aynı durum var.

AYNI MENZİLE YÜRÜMEDİLER 

Hayatı FETÖ’yle, devlet içindeki hiyerarşiye bağlı olamayan yapılarla mücadele etmekle geçmiş Sayın Çölaşan, Sayın Doğru ve SÖZCÜ Gazetesinin diğer çalışanları FETÖ’ye yardım ve yataklık suçlamasıyla karşı karşıyalar. SÖZCÜ’nün yayın politikası da çalışanları da cumhuriyete demokrasiye inanan insanlar. Onlar hiçbir zaman FETÖ ile aynı menzilde yürümediler, hiçbir zaman ‘Ne istediniz de vermedik, ne istediniz de yazmadık’ demediler. FETÖ yargıdan temizlendi deniyor ama görünen o ki FETÖ’nün yaratmış olduğu dünya ve algı, zihinsel kurgu aynen devam ediyor. Böyle bir hilkat garibesi ile karşı karşıyayız. Eğer FETÖ’cü arıyorlarsa kendi etraflarına baksınlar. Komik pozlar veren Mustafa Varank’a baksınlar onun nasıl daha başarılı bir siyasi çizgiye gelmek için kimlerin yanında bulunduğuna ve etraflarındaki milletvekillerine, eski ve yeni kişilere baksınlar. Ellerini özgür, bağımsız yayın yapmak isteyen basının üzerinden çeksinler.

ZAYTUNG ADALETİ VAR

Bu konu sadece SÖZCÜ ile sınırlı da değil. Genel olarak muhalefeti farklı görüş ifade eden insanları susturmaya gözdağı vermeye yönelik bir hareket. Birbiriyle hiç alaka kuramayacağınız hayatın normal akışına aykırı, Zaytung habere benzeyen bir adalet mekanizması var. Bağımsız yayın yapmak isteyen kendi sesini çıkarmak kendi sözünü söylemek isteyen tüm muhalif kesimlere yöneliktir.

11 MİLYON ŞÜPHELİ

2017 sonu itibariyle Cumhuriyet Başsavcılıklarında soruşturma evresinde şüpheli olarak hakkında işlem yapılan kişi sayısı 11 milyon 985 bin 118’e ulaştı. Bu rakam 2006’da 2 milyon 943 bin 33 idi. AKP iktidarında mahkemeler dolup taşıyor, insanlar sürekli şüpheli sanık durumuna getiriliyor. Cumhurbaşkanına hakaret suçunda patlama var. 2003’te toplam 4 olan sanık sayısı 2017’de 6 bin 33’e ulaştı. Bu da Türkiye’nin yaşamış olduğu duruma büyük bir açıklık getiriyor.