AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın “FETÖ borsası kuruldu, itirafçı adı altında iş adamları serbest bırakılıyor” iddiaları kendi partilileri tarafından büyük tepkiyle karşılandı. İddialar üzerine savcılık da harekete geçti.

[old_news_related_template title="Tayyar 'FETÖ borsası' ile ilgili ifade verecek" desc="AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın “FETÖ borsası kuruldu, itirafçı adı altında iş adamları serbest bırakılıyor” iddiaları üzerine soruşturma başlatan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazısı göndererek Tayyar'ın bilgisine başvurulmasını istedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/samil-tayyar_16_9_1521414354_16_9_1522434187.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/tayyar-feto-borsasi-ile-ilgili-ifade-verecek-2321190/"]

 

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazısı göndererek Tayyar'ın bilgisine başvurulmasını istedi. Bunun üzerine Tayyar bugün Ankara'da adliyeye gitti.

 

[old_news_related_template title="AKP'li Tayyar'ın FETÖ iddialarına sert tepki!" desc="AKP'liler FETÖ konusunda ikiye bölündü. AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın ortaya attığı 'Gaziantep'te FETÖ borsası kuruldu' iddialarına partinin Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan sert tepki geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/elitas_16_9_1521576502.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/akpli-tayyarin-feto-iddialarina-sert-tepki-2300655/"]

Tayyar, bir süre Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman ile görüştü. Tayyar ardından Cumhuriyet Savcısı Atilla Ceylan'a ifade verdi.


"KAMUOYU İLE PAYLAŞMAM DOĞRU OLMAZ"

İfadesinin ardından kısa bir açıklama yapan Şamil Tayyar, "Açıklamalarımın ardından Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Tanık sıfatıyla ifademin alınması için buraya talimat gönderilmiş. Ben de bu kapsamda Savcı Bey'e iddialarımla ilgili olarak bilgi verdim. Bunlar gizlilik içeren bilgiler olduğu için, bunları kamuoyu ile paylaşmam doğru olmaz. Bize ulaşan bilgileri savcımızla paylaştım" dedi.