28 yıldır simitçilik yapan evli ve bir çocuk babası olan Mustafa Durdu, dolar kurunda ki tüksek artış ve Türk lirasının değer kaybetmesi üzerine hükümete destek olmak için promosyon yaptı.

Kentin en işlek caddesinde ki kuyumcu ve döviz bürolarının çok olduğu bir yerde tezgahı bulanan Mustafa Durdu, simit arabasının camına üzerinde "100 dolar bozdurana simit bedava" yazdırdı.

Amacının ülkesini verdiği ekonomik savaşta farkındalık yaratmak olduğunu dile getiren Durdu, ''ABD tarafından uygulanan baskı ile ülkemiz zor durumda kalıyor. Dolardaki hızlı yükselmenin önüne geçmek için herkes kendi imkanları doğrultusunda destek vermeli. Benim imkanlarım bu kadar. Bu kampanya döviz kurları normale dönene kadar devam edecek. Halkımızı hükümete destek olmaya çağırıyorum'' dedi.

Samsun'un Kurtuluş Mücadelesi'nin başladığı şehir olduğunu hatırlatan Mustafa Durdu, ''Bu da bir kurtuluş savaşıdır. Amerika'dan kurtulmak için, onlara boyun eğmemek için mücadele ediyoruz. Doları olan bozdursun. Olmayan Amerikan mallarını almasın'' diyerek Türk halkını Amerikan mallarını boykot etmeye çağırdı. Durdu, şu ana kadar dolar bozdurup gelen 11 kişiye 11 simit bedava verdiğini söyledi.