İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Albay Göksenin Aytural Şaylan ile Teknisyen Astsubay Üstçavuş Emre Vahit Bekli, Ankara'da son yolculuklarına uğurlandı.

[caption id="attachment_2763136" align="aligncenter" width="1000"]FOTO:AA FOTO:AA[/caption]

Şehitler Şaylan ve Bekli için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde ikindi namazının ardından tören düzenlendi.

[caption id="attachment_2763135" align="aligncenter" width="1000"]FOTO:AA FOTO:AA[/caption]

Buradaki törene, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

sehitler-ortaCenaze namazlarının kılınmasının ardından, Şaylan ve Bekli'nin Türk bayrağına sarılı naaşları, askerlerin omuzlarında cenaze arabalarına götürüldü.

[caption id="attachment_2763138" align="aligncenter" width="1000"]FOTO:DHA - Kardeşi, şehit ağabeyini böyle uğurladı. FOTO:DHA - Kardeşi, şehit ağabeyini böyle uğurladı.[/caption]

Kardeşini pilot kıyafetiyle uğurladı      

Tören geçişi sırasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AKP Genel Başkan Yardımcıları Julide Sarıeroğlu ve Fatma Betül Sayan Kaya, güçlükle ayakta durabilen şehit anneleri ve eşlerini teskin etmeye çalıştı.

Öte yandan törene pilot kıyafetiyle katılan şehit Emre Vahit Bekli'nin kardeşi Eren Bekli, ağabeyini asker selamıyla son yolculuğuna uğurladı.  TBMM Başkanı Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel
Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi. Törenin ardından şehitlerin naaşları toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliğine götürüldü.

[caption id="attachment_2763137" align="aligncenter" width="1000"]FOTO:DHA FOTO:DHA[/caption]

BURSA'DA ŞEHİT ACISI

İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever'in cenazesi de Bursa'da toprağa verildi.

Şehit Yurtsever'in naaşı, önce helallik alınması için merkez Nilüfer ilçesi Karaman Mahallesi Afacan Sokak'taki babaevine götürüldü. Büyük üzüntü yaşayan eşi Şebnem, annesi Ayşegül, babası Ayhan ve kardeşi İlyas Yurtsever, şehidin naaşının başında dua etti.

Yurtsever'in naaşı, daha sonra Mihraplı Camii'ne getirildi. Burada törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sağlık Bakan Yardımcısı Halil  Eldemir, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AKP Bursa Milletvekili
Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Bursa Garnizon Komutanı Albay Kıvanç Kerpiçci, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bazı milletvekilleri, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.   Şehit Yurtsever'in naaşı, burada kılınan namazın ardından Hamitler Şehitliği'ne defnedildi.

[caption id="attachment_2763188" align="aligncenter" width="1000"]FOTO:AA - Uzman Çavuş Şahin Aslan Bitlis'te toprağa verildi. FOTO:AA - Uzman Çavuş Şahin Aslan Bitlis'te toprağa verildi.[/caption]

UZMAN ÇAVUŞ ŞAHİN ASLAN BİTLİS'TE TOPRAĞA VERİLDi

İstanbul Sancaktepe'de helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Şahin Aslan da  memleketi Bitlis'in Güroymak ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Piyade Uzman Çavuş Şahin Aslan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Muş'tan ambulansla törenin düzenlendiği Güroymak Gençlik Merkezi Spor Salonuna getirildi. Burada Şehit Aslan'ın özgeçmişi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başsağlığı mesajının okunmasının ardından Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığında görevli İkmal Yüzbaşı Bekir Alparslan tarafından konuşma yapıldı.  Törene katılan şehidin yakınlarını, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Yardımcısı Ahmet Koca, Vali Oktay Çağatay, askerler ve törene katılanlar teselli etti.  İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani'nin dua etmesinin ardından şehidin cenaze namazı kılındı. Daha sonra ambulansa alınan şehidin naaşı, ailesinin yaşadığı Budaklı köyüne götürülerek defnedildi.  Babası emekli güvenlik korucusu olan Şehit Aslan'ın, biri 40 günlük olmak üzere 3 çocuğunun olduğu öğrenildi.  Törene Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, ilçe kaymakamları, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.