Edinilen bilgiye göre, PKK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütlerine yönelik çalışma yapan Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/PYD-YPG terör örgütüne katılarak yabancı terörist savaşçı olma arayışında olan biri Çinli olmak üzere yabancı uyruklu 2 teröristi yakaladı.

[old_news_related_template title="Adana'da IŞİD operasyonu: Çok sayıda gözaltı var" desc="Adana’da terör örgütü IŞİD'e düzenlenen operasyonda biri kadın 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar adli tıp birimindeki sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/gozalti-aa_16_9_1530330489.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/adanada-isid-operasyonu-cok-sayida-gozalti-var-2-2495003/"]

Terör örgütü ile işbirliği yaptıkları belirlenen 18 şahıs da gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

IŞİD terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda ise 5’i Suriye uyruklu toplam 7 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 2’si tutuklanırken, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayrıca PKK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütlerine yönelik düzenlenen bir diğer operasyonda biri Suriye uyruklu olmak üzere 4 kişi yakalandı.  İHA