Şans Topu bu hafta devretti. Şans Topu çekiliş sonucu Milli Piyango İdaresi tarafından açıklandı. Zengin olmak isteyenler 5+1 şanslı rakamı bilmek için kuponlarını doldurdu. Öte yandan MPİ tarafından belirlenen büyük ikramiye tutarı da merak ediliyor. Şans Topu'nda diğer oyunlara göre 5+1 şanslı numaraları bilme olasılığı daha yüksek. İşte 18 Temmuz Şans Topu sonuçları...


18 TEMMUZ ŞANS TOPU ÇEKİLİŞ SONUCU

İşte canlı yayında gerçekleşen çekiliş sonucu ve şanslı numaralar:

8, 14, 16, 28, 31 + 10


sans-topu-sonucu



ŞANS TOPU NASIL OYNANIR?

Şans Topu (5+1) oyunu, iki farklı sayı kümesi içerisinden, belirlenen sayıda numara seçilmesi esasına dayanan bir sayısal oyundur. İlk sayı kümesi 1-34 numaradan, ikinci sayı kümesi ise 1-14 numaradan oluşmaktadır. İştirakçiler, ilk sayı kümesinden 5 (beş) adet, ikinci sayı kümesinden 1 (bir) adet numarayı seçerek oyuna katılabileceklerdir. Oyun, yaygın ikramiye verilmesine uygun bir oyundur. Bu nedenle ikramiye grupları fazladır. (5+1)'in bilinme olasılığı diğer oyunlara kıyasla daha yüksektir (1/3.895.584). Oyunda ikramiye grupları, (5+1), (5), (4+1), (4), (3+1), (3), (2+1) ve (1+1) olmak üzere 8 adettir.


ŞANS TOPU'NDA DEVİR KURALI


Milli Piyango İdaresi tarafından 17 Ocak 2017 tarihinde yapılan Şans Topu gibi sayısal oyunlarında devir sayısı ile duyurusu şu şekilde: Sayısal oyunların oyun planları gereği; Sayısal Loto, Şans Topu ve On numara oyunlarında 4.kez büyük ikramiyeyi bilen olmaması halinde büyük ikramiye tutarı bir alt grupta ikramiye bilenlere dağıtılır. Süper Loto oyununda ise devir sınırlaması olmadığı için, altı rakamı doğru tahmin eden çıkana kadar devir devam etmektedir.