CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi sundu. İrgil, 21.12.2017 tarihli soru önergesinde önergeyle TBMM’ye ait tarihi binalardaki onarım, restorasyon ve konvervasyon çalışmalarının maliyetlerini sordu.
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın imzasıyla 31.01.2018 tarihli verilen yanıtta "TBMM Milli Saraylar bünyesinde gerçekleştirilen onarım, restorasyon ve konvervasyon uygulamaları TBMM Milli Saraylar restorasyon atölyelerindeki uzman restoratörler eliyle yapılmaktadır. Bununla beraber bazı projelendirme ve yapım işleri kurum dışı faaliyet yürüten firmalar eliyle yapılmıştır. Soru önergenize konu raporda yer verilmemiş bakım, onarım ve restorasyon çalışması bulunmamaktadır." denildi.

Yanıtta onarım, restorasyon ve konvervasyon çalışmaları tamamlanmış yapılar için şu bilgilere yer verildi:

Beykoz Kasrı
-Ana Giriş Rampası ve İdari Bina Düzenlemesi ile Küçüksu Kasrı Göksu Deresi Kenarına Panel Çit Yapılması İşi 259 bin TL + KDV.
-Ziyaretçi Tuvaletleri Yapım İşi 195 bin TL + KDV.

Ihlamur Kasrı
-Çevre Duvarları Rölöve Restitüsyon Restorasyon İşi 150 bin TL + KDV.

Dolmabahçe Sarayı
-Süfera Salonu Etrafında Yer Alan Odaların Rölöve Restitüsyon Restorasyon Konservasyon Projelerinin Hazırlanması İşi 384 bin TL + KDV.
-Süfera Salonu Rölöve Restitüsyon Restorasyon Konservasyon Projelerinin Hazırlanması İşi 369 bin TL + KDV.
-Dolmabahçe Sarayı Hazine-i Hassa Dairesine Asansör Yaptırılması İşi 140 bin TL + KDV.

Yalova Atatürk Köşkü
-Yalova Atatürk Köşkü ve Genel Sekreterlik Sosyal Tesis Çevre Düzenlenmesi İşi 185 bin TL + KDV
-Yalova Atatürk Köşkü Genel Sekreterlik ve Sosyal Tesis Binalarının İç Mimarlık ve Dekorasyon Proje Hizmet Alımı İşi 199 bin TL + KDV.
-Yalova Atatürk Köşkü Genel Sekreterlik ve Sosyal Tesis Binalarının Güçlendirme İşinin Proje Yapımı ve Mesleki Sorumluluğu Hizmetleri İşi 191 bin 500 TL + KDV.
-Yalova Atatürk Köşkü Dış Cephe Boyanması ve Teras İzolasyonu Yaptırılması İşi 90 bin 850 TL + KDV.
-Yalova Atatürk Köşkü Genel Sekreterlik ve Sosyal Tesis Binalarının İç Mimarlık ve Dekorasyon Uygulama İşi 807 bin 843 TL + KDV.

Yıldız Şale
-Merkezi Kalorifer Ana Hattının ve Pompa Dairesinin Yenilenmesi İşi 187 bin 724 TL + KDV.

Personel Konteyneri Yapımı
-TBMM Milli Saraylar Şantiyelere Personel Konteyneri Yapım İşi 630 bin TL + KDV.
2