Adana Kozan’da 25 yaşındaki bir genç, sır dolu cinayete kurban gitti. İddiaya göre 25 yaşındaki Muhammet Yıldırım, beraberinde kız kardeşi 18 yaşındaki F.Y. ve arkadaşı Ş.D. ile birlikte kız arkadaşı Y.A.’yı konuşma bahanesi ile Kozan merkezden bir araçla aldı. 4 kişi içinde eski bir ev bulunan portakal bahçesine gitti. Ş.D., yiyecek alma bahanesiyle evden ayrılırken, F.Y.’yi ise imam nikâhlı eşi A.Y. aldı ve Y.A. ile Muhammet Yıldırım baş başa kaldı.

 

"AL BUNU, SANA SARKINTILIK EDERSEM BENİ VUR"


Gazete Habertürk'ten Beycan Üçkardeş'in haberine göre, Yıldırım kız arkadaşı Y.A.’ya amacının evlenmek olduğunu, bu yüzden kendisini kaçırdığını, bulundukları eve yatak ve ihtiyaçları olacak her türlü malzemeyi getirdiklerini belirterek “Burada her şey bitsin evlenelim” dedi. Bunun üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Yıldırım otomobilinde bulunan av tüfeğini alıp eve döndü, “Al bunu, sana sarkıntılık edersem beni vur” dedi. Bir süre sonra da Y.A., kendisini taciz ettiği iddiasıyla ‘korkutmak amacıyla’ Yıldırım’a ateş açtı. Sol kasığından vurulan genç adam olay yerinde yaşamını yitirdi. Cinayetin ardından Y.A. ise olay yerinden kaçtı.

KOMŞULAR KANLAR İÇİNDE BULDU


Silah seslerini duyan vatandaşlar bahçeye gidince Yıldırım’ı kanlar içinde buldu. Yıldırım’ın cenazesi Kozan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri Y.A., F.Y., Ş.D. ve A.Y.’yi gözaltına aldı. Zanlı Y.A. ile Ş.D. tutuklandı, iki şüpheli serbest bırakıldı.