CHP’den ayrıldıktan sonra AKP’de milletvekili adayı olan ve sert çıkışlarıyla bilinen Savcı Sayan meclise girememişti. Pedagojik formasyon alarak çeşitli okullarda öğretmenlik de yapan Savcı Sayan, 1996-2000 yılları arası CHP’nin İl Gençlik Kolu ve Genel Merkez Gençlik Kollarında merkez yönetim kurulu üyeliği de yaptı. Bir süre CHP Ağrı İl Başkanlığı’nı yürüten ve Deniz Baykal’ın sağ kolu olarak da bilinen Savcı Sayan AKP Ağrı Belediye Başkan adayı oldu. İşte Savcı Sayan hakkında merak edilenler...

SAVCI SAYAN KİMDİR?

Savcı Sayan, 1971 yılında Ağrı'nın Tutak ilçesinde dünyaya gelmiştir. 24 çocuklu ailenin 12. çocuğu olan Sayan, ilk okulu doğup büyüdüğü ilçede, orta okulu Muş Malazgirt'te, Liseyi ise yine doğuğp büyüdüğü Ağrı Tutak'ta okumuştur.

Üniversite tahsilini İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi'nde tamamlayan Sayan, Pedagojik Formasyon alarak eğitimini tamamlamış ve bazı okullarda öğretmenlik yapmıştır. 1996-2000 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği gerçekleştirmiştir.

12 Eylül darbe sürecinde kapatılan CHP Gençlik Kolları'nın 1996 yılında yeniden aktifleştirilmesinde pay sahibi olan Sayan, Ağrı'da CHP il ve ilçe başkanlıklarında bulunmuştur.

Yazarlık deneyimi de bulunan Savcı Sayan'ın, bazı makaleleri dergi ve gazetelerde değerlendirilmiştir.

Doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerinde Töre cinayetleri, Kadınların Eğitimleri konularında çeşitleri çalışmaları mevcuttur. Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına üyedir.