Sayıştay raporunda Samsun'un Atakum İlçe Belediyesi'nin zarara uğratıldığı belirtilmişti. Borçlanma sınırının 49 milyon lira aşıldığı toplam borcun 128 milyon 775 bin 893 lira 38 kuruşa çıktığı belirtilmiş, buna rağmen belediyenin 311 bin lira tutarındaki alacağını tahsil etmediği tespit edilmişti.

"DAHA ÖNCE ŞİKAYET ETTİK"


Atatum Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Mustafa Tüfenk'in, Sayıştay raporuna konu olan usulsüzlükler ve hukuka aykırı işlemler hakkında daha önceden Cumhuriyet Savcısına şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

darnistay-belge-ortaİÇİŞLERİ BAKANLIĞI İZİN VERMEDİ

Denetim Komisyonu üyesi de olan CHP'li Tüfenk'in, belediyenin yaptığı harcamaların, gelirlerin ve yapılan ihalelerin belgelerini alamadığı için diğer 4 komisyon üyesi ve AKP'li Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunduğu konuyu inceleyen Cumhuriyet savcısının da soruşturma yapmak için İçişleri Bakanlığından izin istediği öğrenildi.

Ancak bakanlığın "4483 sayılı Memur ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun hükmünleri uyarınca işlem yapılmasına yer olmadığına" karar verdiği yani belediye hakkında soruşturma izni vermediği ortaya çıktı. Cumhuriyet savcısı da İçişleri Bakanlığından izin çıkmayınca belediye başkanı ve diğer 4 üye hakkında soruşturma açamadı.

"BİZİM DEDİKLERİMİZ SAYIŞTAY TARAFINDAN TESPİT EDİLDİ"

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın, Sayıştay raporlarına rağmen birileri tarafından korunduğunu iddia eden Avukat Tufan Akcagöz ise "Yürekli bir Cumhuriyet Savcısı çıkmış, konuyu soruşturuyor. Cumhuriyet Savcısı, iddiaya konu eylemlerin bir bütün olarak görevi kötüye kullanma suçu oluşturabileceğini belirterek, 4483 sayılı yasa kapsamında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden soruşturma izni istiyor. Cumhuriyet Savcısı sadece sorgulayacak, iddiaları değerlendirecek, hepsi bu. Ama buna bile fırsat verilmiyor. Ortaya saçılan bir çok hukuksuzluk, yargı incelemesinden kaçırılıyor" dedi.