Seçim sonuçları adım adım açıklanmaya devam ederken oy oranlarındaki değişim sürüyor. Türkiye erken seçime gitti yeni sisteme geçilecek olan seçim bitti. Şimdi ise sıra sonuçlarda. 2018 seçim sonuçlarını sozcu.com.tr'den anlık olarak takip edebilirsiniz. AKP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP oy oranları ve il il seçim sonuçları haberimizde.

SEÇİM YASAKLARI NELER?

Adaylar, propaganda süreleri içine kendilerini tanıtıcı broşür, el ilanları, parti bayrağı, poster, afiş veya ses ve görüntü içeren yayınları dağıtmakta serbest olacak. Ancak bu malzemeleri dağıtacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması gerekecek. Adayları, seçmenlere herhangi bir hediye, eşantiyon dağıttırmaları yasak olacak.

Başbakan ve bakanlarla milletvekillerinin yurt içinde yapacakları seçim propagandası ile ilgili gezilerini makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapmayacaklar. Bu maksatla yapılan gezilerde, protokol icabı olan karşılama ve uğurlamalar ile törenler yapılamayacak ve resmi ziyafetler verilemeyecek.

Saat 18.00'da başlayan yasaklar kapsamında, siyasi partilerin, cadde ve sokak üzerindeki afiş ve bayrakları belediye görevlileri tarafından sökülmeye başladı.

[old_news_related_template title="Mersin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçları" desc="Meclise 13 milletvekili gönderecek olan Mersin'de oy kullanma işlemi saat 17.00'da sona erdi. 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için sandık başına giden Mersinliler oy kullanma işlemi sonrasında Mersin Seçim Sonuçları ve oy oranları için aramalara başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/mersin_16_9_1529845905.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/mersin-24-haziran-cumhurbaskanligi-ve-milletvekili-secim-sonuclari-2484025/"]

İLÇE İLÇE 24 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan kıyasıya yarışın yanı sıra milletvekili seçim sonuçları da merak konusu. Merak ettiğiniz şehirlerde hangi partinin ne kadar oy aldığı ve ne kadar oy oranına sahip olduğu 24 Haziran 2018 genel seçim sonuçları sayfamızda yer alacak. Ayrıca bulunduğunuz veya merak ettiğiniz ilçedeki seçim sonuçlarını öğrenmek isterseniz, yine bu detayla seçtiğiniz il sayfalarına gelerek ilçe bazlı seçim sonuçlarına da ulaşabileceksiniz.

cumhurbaskanligi-sonuclari-2018

milletvekilligi-sonuclari

[old_news_related_template title="Seçim sonuçları canlı yayın" desc="Türkiye ekranlara kilitlendi. Tarihi bir öneme sahip olan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçim sonuçları açıklanıyor. Henüz sandıkların tamamı açıklanmadı. Anadolu Ajansı'nın açıkladığı veriler tepki toplarken CHP, YSK, Adil Seçim Platformu ve Millet Ajansı'nın açıklamaları merak ediliyor. Haberimizden seçim sonuçlarını FOX TV canlı izleyebilir, çeşitli platformların açıkladığı seçim sonuçlarını karşılaştırabilirsiniz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/secim-pusulasi-iha_16_9_1529868391.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/secim-sonuclari-canli-izle-heyecan-dorukta-24-haziran-secim-sonuclari-son-durum-ne-2484723/"]

[old_news_related_template title="CHP İstanbul'dan üçüncü açıklama: Son gülen iyi güler" desc="CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 21.45 itibari ile kendilerine ulaşan seçim sonuçlarını açıkladı. İstanbul’da Muharrem İnce’nin oy oranının yüzde 38.26, Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 48.3 olduğunu söyledi. Kaftancıoğlu, seçimin ikinci tura kaldığını belirterek “Son gülen iyi güler” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/canan-kaftancioglu_16_9_1529870702.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chp-istanbuldan-ucuncu-aciklama-son-gulen-iyi-guler-2484778/"]