Mükerrer oy kullanmayı önleyerek, sandıklarda hile yapılmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirten Özcan, “Eğer AKP ve MHP, seçim güvenliği konusunda samimilerse kanun teklifimi hemen kabul edeceklerdir” dedi. Seçimlerde kullanılan parmak boyası uygulaması, 2007 yılında kaldırılmıştı. Parmak boyası 48 saat süreyle çıkmıyor.

Özcan, özellikle AKP ve MHP’nin ortaklaşa getirdikleri ittifak düzenlemesi sonrasında kamuoyunda oluşan ciddi kaygının giderilmesi için oy veren seçmenlerinin parmağına mürekkep sürülmesi gerektiğini söyledi. Aynı binada oturan seçmenlerin farklı sandıklara dağıtılmasını sağlayan yeni düzenlemede, seçmenlerin sahte oy kullanımını denetlemesinin de imkânsız hale geleceğini belirten Özcan şöyle dedi:

“İktidar partisinin, Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifak kurması, birlikte kanuni düzenlemelere gitmesi, seçimlerden duyulan büyük kaygının sonucudur. Seçim sistemimizle ilgili pek çok haksız düzenleme getirilmiştir. Seçmenin kendi binasında tanımadığı kişilerin seçmen listesinde olması halinde, itiraz hakkı vardı. Şimdi sandıkları karıştırarak bu hakkı da ortadan kaldırıyorlar. Bu durumda eski usul parmak boyama sistemi ile bir kişinin birden fazla sandıkta oy kullanmasının önüne geçilmesi şarttır. Başka bir yolu da yoktur. Eğer AKP ve MHP, seçim güvenliği konusunda samimilerse, bu kanun teklifimi hemen kabul etmelidir''