24 Haziran seçimleri Türkiye'nin kader günlerinden biri daha olarak sürüyor. Oy kullanmaya gidecek ve seçmen kağıtları olmayan vatnadaşlar bu konu hakkında bazı ayrıntıları merak ediyor. Seçmen kağıdı olmadan oy kullanmanın bir sakıncası bulunmuyor. Vatandaşların hangi okulda, hangi salonda ve hangi sandıkta oyunu kullanacağına dair bilgiler bulunan seçmen kağıtları, kolaylık sağlasa da bu belgeler olmadan da oy kullanılabiliyor.

ÜZERİNDE TC KİMLİK NUMARASI BULUNAN RESMİ BELGELERLE OY KULLANILABİLİYOR

YSK’nın açıklamasına göre, T.C. kimlik numarası taşıyan, nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi gibi seçmenin kimliğini tereddütsüz olarak ortaya koyan belgelerden biriyle oy kullanılabilecek. Bu belgelerin resimli ve resmi nitelikte olması gerekiyor. Memurlar üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan kurum kartlarını kullanabilecek. Sarı basın kartı, askeri kimlik kartları ile kamuda işçi olarak çalışanlara verilen kimlik kartları, üzerinde T.C. kimlik numarası varsa geçerli olacak.

[old_news_related_template title="YSK seçmen sorgulama ekranı: Nerede oy kullanacağım? | Yüksek Seçim Kurulu seçim yerleri" desc="Türkiye'nin tek gündemi 24 Haziran seçim... Türkiye bugün düzenlenen seçimle birlikte hem cumhurbaşkanını hem de milletvekillerini seçecek. Ayrıca bu seçim Türkiye'nin yeni bir yönetim sistemine geçmesi nedeniyle de önem arz ediyor. Vatandaşlar oy kullanacakları yerleri merak ediyor ve nerede oy kullanacağım sorusunu soruyor. İşte YSK seçmen sorgulama ekranı ve oy kullanılacak yerleri öğrenme ayrıntıları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/ysk-secmen-sorgulama-2_16_9_1529825372.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ysk-secmen-sorgulama-ekrani-nerede-oy-kullanacagim-yuksek-secim-kurulu-secim-yerleri-2483466/"]