Sedanur Güzel, Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 16 Eylül'de kaybolmuştu. Minik kızın 7 gün sonra sabah saatlerinde cansız bedeni bulunmuştu. Tüm ülkeyi yasa boğan ise  9 yaşındaki Sedanur Güzel'in otopsisinde tecavüz bulgusuna rastlandığı iddiasıydı.

VALİ İDDİALARA YANIT VERDİ: DOĞRU DEĞİL!

Kars Valisi Rahmi Doğan olayla ilgili olarak "Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan otopsi sonuçları açıklandı bilgisi doğru değildir." açıklaması yaptı. Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz ise istismara maruz kalıp kalmadığının patolojik inceleme sonucu netleşeceğini söyledi. Son açıklama İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. İçişleri Bakanlığı, 9 yaşındaki Sedanur Güzel'e ilişkin, "Tecavüz bulgusuna dair herhangi bir veri yoktur" açıklamasını yaptı.

SEDANUR'A NE OLDU?

Cinayete kurban gittiği kesinleşen Sedanur’un ölüm nedeni, organlarından alınan örneklerle kesinleştirilecek. Kağızman’a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sedanur, 16 Eyül Pazar günü öğle saatlerinde kayboldu. En son evlerinin önünde görülen Sedanur’dan haber alamayan aile, köylülerle birlikte kızlarını aradı, ancak sonuç alınamadı. Bunun üzerine aile, jandarmaya haber verildi. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu’nun 3’üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel’in bulunması için güvenlik güçleri seferber oldu. Komandolar, jandarma timleri, AFAD ve UMKE ekipleri, korucular ile köylüler arama çalışması başlattı. Aramalarda Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne ait kadavra arama köpeği ‘Obert’ ve iz takip köpeği ‘Calisto da kullanıldı. Zehirli yılanların bulunduğu sazlık alanlarda da arama yapan ekipler, tüm çalışmalara rağmen Sedanur’a ulaşamadı.

Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde 16 Eylül'de yabani meyve  toplamaya çıkan Sedanur Güzel kaybolmuştu. Köylülerle kırsalda yapılan arama çalışmalarından sonuç alamayan aile, durumu jandarmaya bildirmişti. JAK timleri, AFAD ekipleri ve UMKE görevlileri Güzel'in bulunması için arama çalışması başlatmış, aramalar sonucu Güzel'in cesedi, köyün 1 kilometre uzağında üzeri taşlarla vaziyette örtülü bulunmuştu.

[sozcu_dailymotion_video id="x6u1889"]

SEDANUR'UN CANSIZ BEDENİ ADLİ TIP'A GETİRİLDİ

Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, dün sabah saatlerinde köye 1 kilometre uzaklıkta, kayalık ve çalılık alanda, minik Sedanur’un cansız bedenini üzeri taşlarla örtülü bir halde buldu. Öldürüldükten sonra üzeri taşlarla kapatılan Sedanur Güzel’in cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Erzurum Adli Tıp Kurumu’na getirildi.Kaybolduğu ilk günlerde öldüğü tahmin edilen Sedanur Güzel’in cesedinde sıcak ve havasız ortam nedeniyle kurtlanma oluştuğu belirlendi. Morarma kurtlanma nedeniyle vücuttaki darp izlerini tanımlayamayan uzmanlar, Sedanur Güzel’in öldürüldüğünün kesin olduğu yönünde görüş bildirdi. Yine morarma kurtlanma nedeniyle kesin ölüm nedenini belirleyemeyen uzmanlar, kan, DNA ve iç organlarından örnekler aldı. Tecavüz bulgusuna da rastlayan uzmanlar, aldığı örneklerle bunu da kesinleştirecek.
sedanur-guzel-son-dakika
ÜST ÜSTE AÇIKLAMALAR

Kars Valisi Rahmi Doğan olayla ilgili olarak “Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan otopsi sonuçları açıklandı bilgisi doğru değildir.” açıklaması yaparken, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz ise “Dün sabah saatlerinde cansız bedenine ulaşılan Sedanur Güzel’in cesedi üzerinde Erzurum Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nda klasik otopsi işlemi tamamlanmış, Sedanur Güzel’in cesedinden elde edilen örnekler üzerinde ise patalojik inceleme halen devam etmektedir. Sedanur Güzel’in cinsel istismara maruz kalıp kalmadığı ve ölümünün nasıl gerçekleştiği net olarak ancak patolojik inceleme sonucu belli olacaktır. Olayla ilgili mevcut soruşturma gizlilik içinde yürütülmekte olup, yeni verilere ulaşıldığında kamuoyuyla paylaşılacaktır” ifadelerini kaydetti. (DHA)

[old_news_related_template title="Sedanur Güzel'in cesedi bulundu" desc="Kaybolan çocuklara bir yenisi daha eklenmişti ki 9 yaşındaki Sedanur Güzel'den acı haber geldi. Kars'ın Kağızman ilçesinde kaybolan küçük kızın cesedi üzeri taşlarla örtülmüş bir şekilde bulundu. Vali Rahmi Doğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sedanur’un öldürüldüğü kesin. Üzeri taşlarla örtülmüş olarak bulundu. Cenazeye bu sabah saatlerinde köye yaklaşık 1 kilometre mesafade ulaşıldı.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/sedanur-ihaa_16_9_1537626981.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-sedanur-guzelin-cesedi-bulundu-2640561/"]
SEDANUR'UN OKULUNDA HÜZÜN VARKars Kağızman ilçesi Paslı köyünde Esin Çağdaş İlk ve Ortaokulunda öğrenim gören ve pazar günü ölü bulunan Sedanur Güzel'in sırasına fotoğrafları bırakıldı. "Sedanur Güzel, melek yüzlü kızımız kalbimiz hep seninle olacak" yazısının konulduğu sırada hüzünlü anlar yaşandı. Okuldaki tüm öğrenciler, yakalarına Güzel'in fotoğraflarını taktı. Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sedanur Güzel'in ölümünün kendilerini yasa boğduğunu söyledi. Güzel'in ailesine başsağlığı dileyen Bayşar, "Bu, insanın yapabileceği bir durum değil, duyduğumuz ilk andan itibaren tüylerimiz diken diken oldu. Bu yaştaki bir çocuğa böyle canice hareketi yapanın benimle aynı duyguları paylaşması, bizim gibi bir insan olması mümkün değil. " dedi. Bayşar, okulda öğrenim gören öğrencilerin durumdan etkilenmemesi için öğretmenleri görevlendirdiklerini anlatarak, "Çocuklarımızın yanına geldik onların yaşayabileceği birtakım travmaları önlemek maksadıyla ilçe merkezinde görev yapan rehber, psikolojik, danışman öğretmenlerimiz getirdik. İnşallah bu hafta boyunca danışman öğretmenlerimizle birlikte okulumuzda bulunacağız. Çocukların yaşayabileceği sıkıntıları engellemeye çalışacağız." diye konuştu.sedanur güzel-son dakika

"SEDANUR İÇİN BAŞARILI OLACAĞIZ"

Öğrencilerin derslerine odaklanmasını isteyen Bayşar, "Öğrencilerimiz okullarına güvenle gelip gitsinler, Allah'ın izniyle hiçbir sıkıntı yaşamayacağız. Biz, Sedanur için derslerimize daha çok çalışacağız, daha çok başarılı olacağız. İnşallah devlet yetkilileri kısa zamanda bu insanlık suçunu işleyen kişiyi bulur ve cezasını verir." ifadelerini kullandı. Okul müdürü Murat Demirci de okulda yaptığı konuşmada, Sedanur'un acı haberini aldıklarını ifade ederek, "Buna 'dur' dememiz lazım. Giden canlar sizin kardeşiniz, akrabanız eşiniz dostunuz. Geleceğimiz olan nesil gitmek üzere. Yarının nesli sizler olacaksınız. Annenizden babanızdan bir şey saklamayın. Yaşadığınız bir sıkıntıyı onlara anlatın." ifadelerini kullandı. Demirci, öğrencilerin anne ve babalarının sözlerinden çıkmaması tavsiyesinde de bulundu.

[old_news_related_template title="Sedanur'un kaybolmasında bir şüpheliye tutuklama" desc="Kars Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyündeki evinin önünden kaybolan Sedanur Güzel'in kaybolması olayı ile ilgili 'şüpheli' sıfatıyla gözaltına alınıp, ifadesi alınan komşu Ertan Bozkurt, 'sahte evrak' ve 'firar' suçundan tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/414141_16_9_1537424810.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sedanuru-arama-calismlarina-yeniden-baslandi-2635993/"]