Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Tolga Pehlivan'ın (33) cenazesi, memleketi Samsun'un Bafra ilçesinde 5 kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Foto: DHA

Dün gece askeri uçakla memleketi Samsun'a getirilen şehit Astsubay Üstçavuş Tolga Pehlivan'ın cenazesi, Bafra Devlet Hastanesi'nin morgundan alınarak, helallik alınması için ailesinin yaşadığı evin önüne getirildi. Alınan helalliğin ardından şehit Pehlivan'ın cenazesi, törenin düzenlendiği Yıldırım Beyazıt Camii'ne götürüldü. Buradaki cenaze törenine şehidin ailesi ile yakınlarının yanı sıra Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Foto: İHA

2 yıl önce uzman çavuşluktan astsubaylığa geçen şehit Pehlivan'ın eşi Sevde Pehlivan, cenazeye eşinin askeri parkasını giyerek katıldı. Samsun'da görev yapan kardeşi, astsubay Gökhan Pehlivan, babası Sadık ve anne Berrin Pehlivan'ın ise ayakta durmakta zorluk çektiği görüldü. Tören sırasında eşi, kardeşi, anne ve babası şehit astsubay üstçavuş Tolga Pehlivan'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine kapanıp, gözyaşı döktü.

Foto: İHA

Şehit Tolga Pehlivan'ın cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bafra Şehitliği'ne götürülerek, gözyaşları arasında toprağa verildi.

kirkikale-iha

Kırklareli şehidini binler uğurladı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Anıl Yalap, baba ocağı Kırklareli’nin Kofçaz ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı cenazede gözyaşları sel oldu aktı.

Şehit Uzman Çavuş Anıl Yalap’ın Türk bayrağına sarılı naaşı ilk olarak Kofçaz ilçesine bağlı Taştepe köyündeki baba ocağına getirildi. Şehit annesi Kıymet Alap, oğlunun tabutuna sarılarak, göz yaşlarını tutamadı, baba Elmas Yalap da yanındakilerin desteği ile güçlükle ayakta durdu.

Kırklareli şehidini binlerle uğurladı

Kofçaz ilçesinde bulunan camide öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Anıl Yalap, son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. Merasim bandosu ve tekbirler eşliğinde uğurlanan şehidin naaşı baba ocağı Taştepe köyü mezarlığında toprağa verildi. Şehidin cenazesine binlerce Kırklarelili vatandaş katıldı. Şehit Yalap'ın geçen yıl Mayıs ayında Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralandığı ve gönüllü olarak tekrar görev yerine gittiği belirtildi.