Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki gazeteci ve sanatçılardan oluşan bir ekip geçtiğimiz günlerde, Hatay'da bulunan Oğulpınar Hudut Karakolu'na giderek Mehmetçiği ziyaret etmişti.

Bu kafilede, daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri ve şehit eşleriyle ilgili sosyal medya hesaplarında skandal paylaşımda bulunan Nagehan Alçı ve Hilal Kaplan gibi isimlerin de yer alması tepki toplamıştı. Şimdi bir tepki de Şehit Anneleri'nden geldi.

FOTO: İHA- SOZCU ARŞİV FOTO: İHA- SOZCU ARŞİV


Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, Mehmetçiğe yapılan ziyaretin samimiyet içermediğini ifade ederek, Oğulpınar Hudut Karakolu'ndaki manzara için,  "Yazıklar olsun size. Siz eğer şehidi, vatanı, milleti düşünüyorsanız gidin o şehit analarının acısını paylaşın. Sofrayı padişah sofrası gibi kurmuşlar" dedi.

 

"PİKNİK YAPMAYA GİTMİŞLER"

Yeniçağ'da yer alan habere göre, Akbaba yaptığı açıklamada, "Şimdi ben Facebook’tan da görüyorum. Televizyonlar zaten öyle şeyler veriyor. Afrin’e moral için gitmişler güya askerlerimize.Kınıyorum onları ben. Yazıklar olsun size. Siz eğer şehidi, vatanı, milleti düşünüyorsanız gidin o şehit analarının acısını paylaşın. Sofrayı padişah sofrası gibi kurmuşlar. Efendim Afrin’e geldik askerlerimize moral veriyoruz. Acaba ben size soruyorum kokonalar, kendilerini insan sananlar, o şehit analarının  günlerce boğazından bir yudum su gidiyor mu? Siz orda sofra kurmuş piknik yapıyorsunuz" ifadelerini kullandı