Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün şiddetli yağış uyarısı yaptığı Adıyaman’da sel hayatı felç etti. Gece başlayan şiddetli yağmur sele dönüştü. Adıyaman’ın Kuzey bölgesi olan Karadağ’da etkili olan şiddetli yağış sele dönüştü. Sel suları önüne kattığı her şeyi sürükledi.

Dağın eteklerinden gelen sel suları taş, toprak, ağaç dalları başta olmak üzere önüne kattığı malzemeleri kent merkezine kadar getirdi. Selin şiddeti nedeniyle TOKİ Yolu üzerinde asfaltlar yerinden söküldü. Aşırı yağış nedeniyle yetersiz kalan mazgallar sel sularıyla gelen malzemeler nedeniyle tıkanınca cadde ve sokaklar gölete döndü. Atatürk Bulvarı, 1. Çevre Yolu, 2. Çevre Yolu ve 3. Çevre yolunda göletler oluştu. Özellikle TOKİ Yolunda trafik durdu. Vatandaşlar yolda mahsur kaldı. Sel bir inşaatın konteynerini de yaklaşık 50 metre kadar sürükledi. Çöp kovaları yüzlerce metre yolda sürüklendi.

İHA İHA

Başkan Kutlu: Yağış miktarı normalin çok üzerinde


Adıyaman Belediyesi ekipleri iş makineleri ile bir taraftan yolları temizlerken, diğer taraftan mazgalları açmaya çalıştı. Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyerek, açıklamada bulundu.

Başkan Kutlu, “Şehir merkezinde yağan yağmur miktarı çok fazla değil, çok fazla sıkıntı olmadı ama özellikle dağ kesiminde şehir içinde yağan yağmurun yaklaşık 20 katı olan bir yağmur yağışı oldu. Buralarda yeni yağmur suyu hattı döşedik. Ancak dağdan toprak, ağaç parçalarıyla birlikte gelen sel kısa bir sürede mazgalların üzerini kapatıyor. Şuanda da bütün ekiplerimiz bu mazgalları açmakla uğraşıyor. Tabi gelen su miktarı da normalin çok üzerinde olduğu için mazgalların veya boruların taşıyabileceği seviyede değil. Şehrin Kuzey tarafında tamamen etkili oldu. Güneye sel kavuşmadı ama Atatürk Bulvarında, 1. Çevre yolunda, 2. Çevre Yolunda, özellikle de Kuzeye yani dağa en yakın olan 3. Çevre Yolu'nda ciddi manada sel birikintisi oluştu” diye konuştu.

İHA İHA

120 küçükbaş hayvan ile 40 kovan bal arısı telef oldu


Edinilen bilgilere göre, Samsat İlçesine bağlı Ovacık Köyünde etkili olan yağmur ve dolu yağışı sonrası sel meydana geldi. Sel sularının geçtiği alanda bulunan bir otomobil metrelerce sürüklenerek bir bahçeye girerek durabildi. Köy meydanında bulunan bir ahırın duvarı ise sel sularına dayanamayarak yıkıldı. Sel sularından dolayı duvarın yıkılması ile ahırda bulunan 120 küçükbaş hayvan ile 40 kovan bal arısı sel sularına kapılarak telef oldu. Yaşanan olaylar sonrası olay yerine gelen AFAD ekipleri olay yerinde ve çevresinde incelemelerde bulunarak hasar tespitinde bulundu.

İHA İHA


Olayı anlatan vatandaşlardan Abdulmecit Ertan, “Biz Samsat’ın Ovacık Köyünde ikamet ediyoruz. 19.45 sıralarında sağanak başladı burada. 15 Dakika içerisinde köyümüzü sel vurdu. Köyümüzde bulunan 200 küçükbaş hayvandan yaklaşık 120 tanesi telef oldu. 40 arıkovanı, 1 araba ve bunlarla birlikte ahırlar yıkıldı. Şuanda gerçekten bir mağduriyet yaşıyoruz” dedi.

İHA İHA


Otomobili selde sürüklenip 120 hayvanını da kaybeden Haci Ali Ertan, “Valla 120’ya yakın telef oldu. 120 hayvanım gitti yani. Arabam şuanda yarı gömülü halde, bilmiyoruz ama devletimiz bir şey yaparsa memnun oluruz” diye konuştu. İHA