İstanbul'da 4 Mayıs 2017'de meydana gelen olayda; dışarıda yemek yiyip alkol alan Şengül Karaca ve erkek arkadaşı Hasar Aydın, Eyüp'teki eve geldi. Kısa bir süre sonra aralarında tartışma çıktı.

PENCEREDEN ATILDI MI ATLADI MI?


İddiaya göre arkadaşlarına Facebook’tan Hasan Aydın’ın kendisine şiddet uyguladığına dair mesaj atan Şengül Karaca, gece saat 02.00 sıralarında 3. kattaki evin penceresinden sokağa düştü. Görgü tanığı Ertuğrul Karakuş, Şengül Karaca'nın bir adam tarafından itildiğini gördüğünü söyledi. Bu ifade üzerine Hasan Aydın tutuklandı. Aydın ise suçlamayı reddederek, "Şengül pencereye çıkarak, ‘Kendimi aşağıya atarım’ dedi. Engel olmaya çalıştım ama tutamadım" diye konuştu.

İşte bilirkişi raporundaki o formül İşte bilirkişi raporundaki o formül


BİLİRKİŞİ 'SERBEST DÜŞÜŞ FORMÜLÜ' HESAPLAMASI YAPTI  

İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya ağabey Yalçın Karaca ile avukatlar katıldı. Sanık Hasan Aydın cezaevinden SEGBİS'le duruşmaya bağlandı. Mahkeme heyeti, düşüşün itme sonucu mu, yoksa intihar şeklinde mi olduğunun araştırılması ve olay yerinde inceleme yapması için dosyayı bilirkişiye gönderdi. İTÜ Makine Mühendisliği'nde görevli öğretim üyesi tarafından hazırlanan rapor mahkemeye ulaştı. Raporda, bilirkişinin serbest düşüş formüllerinden yola çıkarak değerlendirme yaptığı kaydedildi. Yapılan bu formül sonucundaki hesaplamaya göre, "Belirleyici unsurlar düşey mesafe ve yer çekimi olduğundan, yatay kuvvet-olası itme kuvveti yere çarpma hızını etkileyen faktörlerden olmadığından olayın cinayet mi yoksa intihar mı olduğu yönünde kesin ayrım yapılmasına olanak vermediği değerlendirilmektedir" denildi.

"PENCERE DAR, BURDAN BİRİNİN İTİLMESİ ZOR..."

Serbest düşüş formülü ile olayın aydınlatılmasının mümkün olmadığına vurgu yapılan raporun sonuç kısmında, Şengül Karaca'nın düştüğü pencerenin oldukça dar olduğu (64 cm) belirtilerek, "Bu ölçüdeki bir pencereden bir kişinin kendi isteği dışında arkadan itilmek suretiyle atılmasının oldukça zor olduğu değerlendirilmektedir" tespitine yer verildi.

AVUKATLAR: DÜŞME OLAYLARINDA BİLİNDİK RAPOR...  

Sanık ve avukatı bilirkişi raporunun  kendi beyanlarını desteklediğini söyleyerek tahliye talebinde bulundu. Karaca'nın avukatları ise rapora tepki gösterdi. Avukat Perihan Meşeci, "Düşme ya da intihar vakıalarında bu şekilde bir çok rapor bu şekilde düzenlenmiştir. Bilirkişi, olayın intihar mı, cinayet mi olduğunu açıkça ortaya koymamaktadır. Dosyanın en önemli delillerinden bir tanesi şuan hayatta olmayan ve sanığın maktulü ittiğini beyan eden tanık ifadesidir. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU TAHLİYE GEREKÇESİ OLDU

Ara kararını veren mahkeme heyeti, delillerin toplanmış olması, delillerin karartılması şüphesini gösteren olguların bulunmaması ve bilirkişi raporuna göre suç vasfının sanığın lehine değişebileceğini belirterek sanığın tahliyesine karar verdi. Duruşma ertelendi.