15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında mahallesindeki kadınları toplayarak hafriyat kamyonuyla Taksim Meydanı'na çıkan ve Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere hükümetin de övgüsünü alan,
daha sonraki demokrasi nöbetlerinde de kullandığı hafriyat kamyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından satın alınarak 15 Temmuz müzesine konulan Şerife Boz, AKP'den İstanbul 2. bölge milletvekilliği için aday adaylık başvurusu yaptı.

Şerife Boz, AKP'den İstanbul milletvekili olabilmek için harekete geçti. Şerife Boz, AKP'den İstanbul milletvekili olabilmek için harekete geçti.


Adaylığını sosyal medya hesabından "İstanbul 2.bölge aday adaylığı için başvurdum. Bu yolda Allah utandırmasın" diye duyuran Boz'un, AKP İstanbul İl Başkanlığı'na sunduğu başvuru formundaki görev kısmına da '15 Temmuz kahramanı' yazdığı öğrenildi. Ancak Şerife Boz’un AKP'den aday adaylığını duyurması, sosyal medyada tartışmalara konu oldu.

ogul-canbaz15 TEMMUZ ŞEHİDİNİN OĞLU TEPKİ GÖSTERDİ


15 Temmuz’da hayatını kaybeden Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz, Boz'a çok sert tepki gösterdi. “Bu sahtekar kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz” diyen oğul Canbaz, Şerife Boz’un 15 Temmuz şehit ailelerinin durumunu istismar ettiğini savundu. Cambaz, şunları söyledi: “Evleri Taksim'e metroyla 10 dakikayken ve metro o gün bedavayken 16 Temmuz gecesi kutlama alanına sürücülüğü olmadığı için kendi süremediği kamyonla gidip alana vardıklarındaysa sürücü koltuğuna oturarak gazetecilere poz veren ve onlarla birlikte düzmece bir haber üreterek milleti aldatıp her yerden yüklü miktarda para yardımı alan, kamyonlarını da İBB'ye kamyon yükü paraya satan, konferans için gittiği yerlerde özel olarak gezdirilmesi gerektiğini "Özel aracım nerede!" diye terör estirerek duyuran ve rezilliklere, istismara, dolandırıcılığa doymak bilmeyen bu sahtekar kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz.”

"ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ"


Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde helikopterlerin açtığı ateş sonucunda şehit olan Cuma Dağ’ın oğlu Ahmet Yavuz Dağ da Şerife Boz'a tepki gösterdi.
Dağ “Bizim şehitlerimizin adını kimseler bilmez hatırlamazken bu karaktersiz kadını herkes Nene Hatun belleyip adını hatmetti. İşte zoruma giden bu ve bu kadını kim parlattı kim patlamasına imkan verdiyse hakkımız olsun haram… Almayın mazlumun ahini çıkar aheste. 15 Temmuz’un gerçek mağdurları eğer biz Şerife Boz gibi 15 Temmuz simsarlarının hakkında dava açmazsak daha çok rahatsız oluruz bunlardan...
Gelin birlik olup bunun gibi karaktersizlere şehitlerimizi kullandırmayalım...” diye konuştu.

Sosyal medyada kısa sürede kampanyaya dönüşen tepkiler sonrası, 15 Temmuz şehit yakınları, Şerife Boz hakkında ortak suç duyurusunda bulunmak üzere harekete geçtiler.

salihaFOTOMUHABİR: BEN O KAREYİ 16 TEMMUZ'DA ÇEKTİM

Bir açıklamada Şerife Boz'un 'ünlü' olmasına neden olan fotomuhabirden geldi.

O dönem Anadolu Ajansı muhabiri olduğunu belirten Saliha Sultan “16 Temmuz 2016 gecesi çektiğim, anında Twitter'dan paylaştığım ve ardından 15 Temmuz'un simgelerinden biri haline gelen bu fotoğrafın hikayesini aktarmam lazım. Aktarmadan önce Şerife Boz'la şahsen hiç tanışmadığımı belirteyim.” dedi ve o fotoğrafın hikayesini anlattı.

“KİMSEYE SÖYLEYEMEDİM”

Saliha Sultan twitter'dan yaptığı açıklamada şunları söyledi “15 Temmuz darbe girişimi sırasında Anadolu Ajansı'nda muhabir olarak çalıştığımın da altını çizmek istiyorum.
İlk geceyi atlattıktan sonra ertesi gece, yani 16 Temmuz gecesi yanımda birkaç kişiyle hala devam eden direnişi takip etmek üzere Taksim Meydanı'na da gittik. Meydanda kasası gençlerle dolu kamyonu ve önde oturan iki kadını gördüm ve cep telefonumla çekip buradan paylaştım.
Benim için bu fotoğrafın öncelikli anlamı, yıllardır Türkiye'de siyasi ya da sosyolojik olarak arası açılmaya çalışılan "açık-kapalı" kadınların oluşturulmaya çalışılan algının aksine hayatın içinde omuz omuza durduğunu göstermesidir.Fotoğrafı ilginç bir şey gören hepimizin, hepinizin yaptığı gibi buradan paylaştım ve akabinde iş yoğunluğum nedeniyle hesabıma girmedim. Birkaç gün sonra sayın Başbakanımızın konuşmasında bahsetmesi üzerine gördüm ki paylaştığım fotoğraf twitter tabiri ile epey "yürümüş". Akabinde CNN, Haber Türk gibi mecralardan muhabirler fotoğraftaki kadınlara ulaşmak için beni aradılar. Anadolu Ajansında çalıştığım için doğal olarak onlarla elimdeki plakanın göründüğü fotoları paylaşmadım. Kendi ajansıma verdim ve haberin yapılmasını sağladım .Olaydan sonra zaman zaman internette Şerife Boz'la ilgili haberlere rastladım. Katıldığı etkinlikler olduğunu gördüm vs. Utanarak söylüyorum, iş yoğunluğu vesaire arasında Boz'un röplerini detaylı okumadım. Her zaman olaylara karşı çok dikkatli olduğumu savunan ben bu hatayı yaptım.
Basının "15 Temmuz'a kamyonuyla direnen kadın" minvalinde başlıklarla verdiği haberler beni de yanılttı. Yine utanarak söylüyorum, "Ben bu fotoğrafı ikinci gece çektim, bu hanım niçin ilk gece gibi anlatıyor" diye düşündüm. Ama bunu yakın birkaç dostum dışında kimseye söylemedim. Çünkü 15 Temmuz gecesi ve akabindeki 15 gün boyunca hem muhabir, hem de milletin bir ferdi olarak sürekli meydanlardaydım. Binlerce insanımızın samimiyetle verdiği mücadeleye şahit oldum. Haberler yaptım.15 Temmuz gibi halkımızın kahramanlık destanı yazdığı bir geceye "eğer biri suistimal ediyorsa" gölge düşmesin, binlerce samimi insana laf gelmesin düşüncesi ile sustum. Ta ki dün gece Şerife Boz ile ilgili yayılan söylentiye kadar da böyle düşündüm.

Dün gece huzursuzluktan sabaha kadar gözüme uyku girmedi açık söyleyeyim. Suçlamaları okudum vs. Fakat detaylara baktığımda Şerife Boz'un röplerinde, konuşmalarında ilk gece köprüde olduğunu belirttiğini görünce ben de utandım.

İnsan böyle bir varlık maalesef, duyduğu negatif düşünceler hemen zihnine yerleşiyor ve durup doğruyu görme gayretiyle meseleye bakmayı pek tercih etmiyor. Sonrasında basının, sosyal medya kullanıcılarının vs.lerin el birliğiyle bu olayı başka başka boyutlara taşıdığı ortada. Büyük olayların ardından sorgulamalar vs olur elbette. Doğal süreçler. Ama ilk gece köprüde olduğunu açıkça beyan eden birine de zalimlik etmeyelim derim. 15 Temmuz dünya ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasıdır. Omuz omuza sokağında, köprüde, meydanlarda hatta sosyal medyada dahi mücadele eden binlerce kahramanı vardır. Devlet kime maaş vermiş-vermemiş, hatalar olmuş mu, yanlış anlaşılmalar yaşanmış mı bunlar teknik konular.
"Kahramanlık pazarı" vs gibi ifadeler çok sakil. Allah o gün sokakta can veren, kurşun yiyen, evinde vatanı, milleti için korku yaşayan, alnını secdeye koyup sabaha kadar dua eden bütün kahramanlardan razı olsun. Gerisi dert değil.”

FOTO:İHA/Arşiv FOTO:İHA/Arşiv


"ŞEHİT YAKINLARI BENİ KISKANIYOR"

Sözcü'ye konuşan Şerife Boz da hakkında ortaya atılan iddialara ateş püskürdü. Görüntülerle ve fotoğraflarla 15 Temmuz gecesi yaptıklarının kanıtlı olduğunu belirten Boz "Ben evimden pazara bile çıkmayan bir kadınım. Nasıl para için bu işleri yapmış olayım. Herkes haddini bilsin. Şehit ailelerinin benim için yaptıkları, söyledikleri kabul edilemez. 53 yaşındayım. Erdoğan sevgim için, vatan sevgim için, özgür bir Türkiye için o gün meydanlara çıktım. Başka bir amacım yoktu. Bana saldıran şehit aileleri, yaptıklarımı ve yaptıklarımla sembol olmamı kıskanıyorlar. O yüzden saldırıyorlar. Daha önce de gittiğim yerlerde bana tepki gösterdiler. Ben de onlardan şikayetçiyim. Bana ithamlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Ayrıca onları Allah'a havale ediyorum" dedi.

Şerife Boz Şerife Boz "Ben 15 Temmuz gecesi köprüdeydim" iddiasında bulundu ve bu kareyi paylaştı.


"BEN O GECE KÖPRÜDEYDİM”

15 Temmuz gecesi için "Ben de köprüdeydim. Takdiri ilahi. Ben de ölebilir yaralanabilirdim. Şehit ya da gazi olmak bana nasip olmadı" diyen Boz, 15 Temmuz'la ilgili tören ve konferanslar için para aldığı iddialarını da yalanladı.

“KAMYONU BEDELİNE SATTIM"

İBB tarafından müzeye konulmak için alınan kamyonunun bedeline sattığını belirten Şerife Boz "Hiç kimseden bir kuruş para almadım. Para verdim diyen varsa çıksın, söylesin" diye konuştu.

"SEÇİLİNCE GÖRÜRSÜNÜZ"

Şerife Boz "Neden milletvekili olmak istiyorsunuz? Milletvekili olunca ne yapacaksınız?" sorusuna ise "Onu seçilince görürsünüz. Ben Erdoğan sevgisiyle, vatan sevgisiyle milletvekili olmak istiyorum. Allah nasip ederse olurum, nasip değilse zaten olamam" dedi.