Onbir ayın sultanı geldi! Ramazan ayı birn aydan daha hayırlı kabul edilen Kadir Gecesini içinde barındırıyor. Rahmet ve dua kapılarının açıldığı bu mübarek günde Müslümanlar sahur ve iftar vakitlerini araştırıyor.  Diyanet İşleri Başkanlığı, 2018 iftar ve sahur vakitlerini içeren imsakiyeyi açıkladı. Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği onbir ayın sultanı Ramazan ayı geldi. eki Sinop, Kastamonu, Sivas sahur ve imsak vakti ne zaman, saat kaçta? İşte 2018 imsakiyesi...

SİNOP, KASTAMONU VE SİVAS SAHUR VE İFTAR VAKİTLERİ







TERAVİH NASIL KILINIR?

2017 Ramazan ayında ilk Teravih namazı 26 Mayıs 2017 gecesinde kılınacak. Teravih Namazı dini bir terim olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz demektir. Teravih namazını dört rekatta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekatta bir selam vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekatının sonunda bir miktar oturulup dinlenmek müstehaptır. Bu dinlenmelerde tehlil (la ilahe illallah demek) ve salavat ile meşgul olunması uygundur.

Teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekat kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olur. Ancak cemaate iştirak etmeye çalışmak daha iyidir.

2018 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayının 27. gecesi İslam âleminde Kadir Gecesi olarak bilinir ve kutlanır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı 2018 yılı dini günler takvimine göre İslam aleminin en kutsal gecesi olan Kadir Gecesi bu yıl, 10 Haziran Pazar günü idrak edilecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Üç gün sürecek Ramazan Bayramı’nın ilk günü 15 Haziran Cuma gününe denk gelecek.

[old_news_related_template title="Diş fırçalamak orucu bozar mı? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yanıtı..." desc="Oruç tutan yurttaşlarımızın bugünlerde en çok sorduğu sorulardan biri de 'Diş fırçalamak orucu bozar mı?' Bu soru Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tarafından yanıtlandı. Sabah uyanıldığında ağız kokusundan şikayetçi olanlar için diş fırçalamak orucu bozar mı? Ağız spreyi, sakız çiğnemek, misvak orucu bozar mı? sorularının yanıtı Diyanet tarafından verildi.İşte ayrıntılar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/dis-fircalama-sozcu.com_.tr__16_9_1526452767.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/dis-fircalamak-orucu-bozar-mi-iste-diyanet-isleri-baskanliginin-yaniti-2409843/"]