İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nü harekete geçiren olay 11 Aralık 2017'de yaşanmıştı. Beykoz'a bağlı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Prof. Aziz Sancar Caddesi'nde uçurumdaki araçta 41 yaşındaki bankacı Salih Şahin'in (41) cansız bedeni bulunmuştu. Kaza gibi görünen olayda aracın fazla hasar almaması üzerine şüphelenen polis, hayatını kaybeden Şahin'in cansız bedeni incelenmek üzere Adli Tıp Kurumuna gönderirken, soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında ilişkileri mercek altına alınan Şahin'in bir yakınının "Salih'in cesedi bulunduğunda üzerinde atleti yoktu. Ama Salih hep atlet giyerdi. Ayrıca emniyet kemeri de takılı değilmiş. Salih Emniyet kemeri takmadan asla araç kullanmazdı" şeklinde ifade vermesi üzerine soruşturma genişletildi.

İZMİR'E TAŞINAN EŞİ TAKİBE ALINDI


Yapılan araştırmalar sonucu Salih Şahin'in eşi Aslı Şahin'in ise aracı satarak sevgilisi olduğu öne sürülen  Murat A. ile İzmir'e taşındığı belirlendi. Polis Aslı Şahin ve Murat A.'yı takibe alırken, Adli Tıp Kurumu ise Salih Şahin'in kazada ölmediğini, boğularak öldürüldüğünü belirledi.

ŞİFRELENEN CEP TELEFONU İNCELEMEDE


Bunun üzerine Savcılık talimatı üzerine Aslı Şahin ve sevgilisi Murat A. İzmir'de gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi. Emniyette sorguya alınan ikili suçlamaları kabul etmedi. Cep telefonuna incelenmek üzere el konulan Aslı Şahin ve Murat A. sevk edildikleri adliyece serbest bırakılınca savcılık itiraz etti.

KAÇAK EŞ TESLİM OLDU


İtiraz üzerine tekrar gözaltına alınan Murat A., tutuklanırken, Aslı Şahin ise kayıplara karıştı. Önceki gün Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim olan Aslı Şahin de tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, polisin Aslı Şahin'e ait cep telefonunun şifresini kırma işlemi sürüyor.