Terör örgütüne finansal destek sağlamak suçundan tutuklu yargılanan Orkide Yağları’nın sahibi Ahmet Küçükbay’ın FETÖ ile irtibatlı olduğunu iddia ettiği 84 kişinin ismini emniyet ve savcılığa bildirdiğini hatırlatan Balbay ‘’Bu 84 kişi arasındaki, AKP’liler için neden işlem yapılmadı? FETÖ’nün siyasi ayağını Nasreddin Hoca’nın samanlıkla kaybettiği iğneyi, aydınlık diye sokakta araması gibi öteki partilerde arıyorsunuz. Haklarında işlem yapılmayan 3 kişi de AKP’li milletvekili’’ dedi.

İL BİNASININ KİRASI


İtirafçı olmak isteyen Küçükbay’ın itiraflarının FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilgili önemli ipuçları verdiğini belirten CHP’li Balbay, “Ahmet Küçükbay’ın iş merkezi de, AKP’nin İzmir İl Başkanlığıydı. AKP o dönem ne kadar kira verdi? Kira kontratı var mı? Kaç yıl orada bedavaya kaldı? ‘’ diye sordu.

Küçükbay, emniyet ve savcılıkta verdiği ifadelerde FETÖ’nün 17/25 Aralık öncesi düzenlediği toplantılar ile iftar yemeklerine, o dönem Manisa Valisi olan AKP Kahramanmaraş milletvekili Celalettin Güvenç, İzmir milletvekili Necip Kalkan ve İzmir eski Milletvekili Mehmet Tekelioğlu ile merkez valisi Hüseyin Avni Coş’un da katıldığını açıklamıştı.

[old_news_related_template title="FETO'cü işadamının adını verdiği AKP'liler için işlem yapılmadı" desc="FETÖ’ye finansal destek sağlamak suçundan tutuklu Ahmet Küçükbay itirafçı oldu Küçükbay’ın ismini verdiği 84 kişi arasında AKP’li vekiller ve merkez valisi de var..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/ahmet-kucukbay-iha_16_9_1525642871.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/fetocu-isadaminin-adini-verdigi-akpliler-icin-islem-yapilmadi-2391396/"]