SES Genel Başkanı Gönül Erden Ankara’da yaptığı açıklamada, ‘’Soruşturma raporu, tablonun çok vahim olduğunu ortaya çıkardı. Hastanede 2016 yılında bin 260 çocuk hamile tespit edilmiştir. Bu tablo, çocuklara yönelik istismarı önlemekten uzak, muhafazakar politikalar ve uygulamaların eşitsizliği ve istismarı artırdığı ve geriye doğru yol aldığımız bir tablodur” dedi ve şunları söyledi:

‘’Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 5 ayda yaşları 18’in altında 115 hamile çocuk başvurmuş ve istismarın üzeri örtülmek istenmişti. Yapılan soruşturmada, bir sosyal hizmet uzmanı sürgün edilerek, olayı ortaya çıkardığı için adeta cezalandırıldı. Soruşturma raporu ise tablonun çok daha vahim olduğunu ortaya çıkardı. Hastanede 2016 yılında bin 260 çocuk hamile tespit edilmiştir. Çocuklarımızı bu karanlığa teslim etmeyeceğiz. Çocukların her türlü istismardan korunacakları,  temel haklara ayrımsız-eşit ulaşabilecekleri bir dünya için kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceğiz”

[old_news_related_template title="Hamile çocuk skandalından sonra CHP'li vekil Sağlık Bakanlığı'nın o verilerini paylaştı! Durum çok vahim!" desc="İstanbul Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2017 yılında 5 ayda yaşları 18’in altında 39’u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğunun ortaya çıkması gözleri yeniden erken yaştaki hamileliklere bağlı bebek ölümlerine çevirdi. CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin paylaştığı Sağlık Bakanlığı'nın veriler ürkütücü boyutta." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/cocuk-gelin.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/hamile-cocuk-skandalindan-sonra-chpli-vekil-saglik-bakanliginin-o-verilerini-paylasti-durum-cok-vahim-2180113/"]