ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson son dakika haberlerine göre Ankara'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mevkidaşı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek için geldi.

 

ERDOĞAN İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'de bulunan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüşmesi saat 19:41'de başladı.

 

3 SAAT 15 DAKİKA SÜRDÜ

Görüşme gece geç saatlerde sona erdi. Edinilen bilgiye göre görüşme 3 saat 15 dakika sürdü.

NE KONUŞULDU?

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Beştepe’de gerçekleşen kabulde, başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele meselesi ve ikili ilişkiler ele alındı. Görüşmede Türkiye’nin tüm bu konulardaki önceliklerinin ve beklentilerinin ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’a açık bir şekilde iletilmiş olduğu kaydedildi.



ÜRDÜN AÇIKLAMALARI

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ankara ziyareti öncesi Ürdün’de Türkiye hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Tillerson, Ankara temaslarında Türkiye’ye karşı tehditlerin azaltılarak iş birliği yapılması yönünde görüşmeler yapmayı umut ettiğini dile getirmişti.

[old_news_related_template title="Ankara'ya gelmeden skandal sözler" desc="ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ankara temasları öncesinde açıklamalarda bulundu. Tillerson, terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'ye ağır silahlar verilmediğini iddia ederek, 'Geri alınacak bir şey yok' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/tillerson-iha_16_9_1518705047.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/ankaraya-gelmeden-skandal-sozler-2223062/"]

TILLERSON'UN KORUMALARI HAVAALANINDAKİ BASIN MENSUPLARININ ÇANTALARINI VE AMBULANSLARI KÖPEKLER İLE ARADI

Akşam saatlerinde Ankara'ya gelen Tillerson, bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek. Tillerson'ın Ankra'ya gelişi nedeniyle Ankara Esenboğa Havaalanı'ndan yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bakan Tillerson'un korumaları, havaalanında basın mensuplarının kameraları ve çantaları ile buradaki ambulansları köpekler ile aradı. Bu arada bazı basın mensupları Türkiye'de Amerikan polisleri tarafından arandıkları için bu duruma tepki gösterdi.