Dışişleri Sözcüsü Nauert'in Türkiye'de yapılacak erken seçimlerle ilgili olarak, " OHAL durumunda olan bir ülkede, tamamen özgür, adil ve şeffaf bir seçim yapılabileceğinden endişeliyiz." açıklamasını yaptı. Nauert OHAL zamanında yapılan seçimlerin, adil ve şeffaf olmasının zor olacağını, Türkiye'nin uluslararası konjektürünün ve yasaların özgür bir seçim yapılması konusunda endişeler yarattığını ifade etti.

[old_news_related_template title="Rusya'dan kimyasal silahlar hakkında flaş iddia" desc="Rus askerlerin Suriye'nin başkenti Şam'a bağlı Doğu Guta'nın Duma ilçesinde kimyasal silah üretiminde kullanılan maddelerin bulunduğu, militanlara ait bir depoyu ortaya çıkardığı belirtildi. Askerlerin buldukları depoda, çok sayıda klor gazı üretiminde kullanılan varilin de ele geçirildiği açıklandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/rusya-bayrak-shutterstock_16_9_1523995112.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/rusyadan-kimyasal-silahlar-hakkinda-flas-iddia-2356817/"]

RUSYA DELİLLERİ KARARTIYOR

Sözcü ayrıca, Rusya'nın, Suriye rejimiyle birlikte Duma'da gerçekleştirildiği iddia edilen kimyasal saldırının izlerini sildiğini de söyledi. Nauert "Rusya'nın Suriye rejimiyle birlikte Duma'daki kimyasal silah kullanımının delillerini sildiğine dair bilgimiz var. Suriye rejimi bu işi yapması için Rus subaylara olay yerine girme izni veriyor" açıklamasını yaptı.