İBB’nin AKP Grup Başkanvekilliği için bugün meclis üyeleri seçime gidiyor. Kulislerden sızan bilgelere göre Selim Temurci’nin görevden alınmasından sonra AKP’nin yeni İstanbul İl Başkanı olan Bayram Şenocak ile birlikte İBB grup yönetiminde de önemli değişiklikler yapıldı.

[caption id="attachment_2339088" align="aligncenter" width="880"]Temel Başalan’ın (Solda) yerine Ömer Lütfi Arı (Sağda) getirildi. Temel Başalan’ın (Solda) yerine Ömer Lütfi Arı (Sağda) getirildi.[/caption]

Sözcü'nün edindiği bilgiye göre AKP Grup Başkanvekili Temel Başalan’ın yerine 2004 yılından beri meclis üyeliği yapan Ömer Lütfi Arı getirildi. Güngören’den meclis üyesi Ömer Lütfi Arı daha önceki dönemlerde AKP Grup Başkanvekili yardımcılığı yapmıştı.

İMAR KOMİSYONU BAŞKANI DEĞİŞTİ

İmar Komisyonu’nun AKP’li Başkanı Hadi Diler, başkan vekili Maliki Ejder Batur, raportör Serhan Kural’ın da komisyondaki görevlerinin sona erdiği öğrenildi. İmar Komisyonu Başkanlığı’na Güngören’den Meclis Üyesi Yüksel Akyol’un getirildiğini iddia edildi.

İSTANBUL’UN İMARINI YÖNETEN EKİP DEĞİŞTİ

CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ “İstanbul’da imarı yöneten ekip AKP İstanbul İl Başkanı, İBB AKP Grup Başkanvekili ve İmar Komisyonu başkanıdır. İl başkanının değişmesinin ardından grup başkanvekili ile İmar Komisyonu başkanının da değişmesi kaçınılmazdı. Bu yeni ekip İstanbul’un imarını nasıl şekillendirecek göreceğiz” dedi.

CHP’nin İBB Grup Başkanvekilliği seçimi de geçtiğimiz günlerde yapıldı. 111 meclis üyesinin oy kullandığı seçimde 85 oy alan Ertuğrul Gülsever yeniden grup başkanvekili seçildi.

[old_news_related_template title="Son ankette 'Cumhur İttifakı'nın oy oranı belli oldu!" desc="“İttifaklar, Cumhurbaşkanlığı Adaylıkları ve Siyasal Durum” araştırmasına göre Cumhur İttifakı ve muhtemel diğer ittifaklar yüzde 50’yi geçemiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/basliksiz-1-30_16_9_1523226810.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/cumhur-ittifakinin-oyu-fda-kaldi-2338407/"]