MHP 2019 seçimlerinde AKP ile ittifak kararı aldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada "MHP, 2019'da aday göstermeyecek. Yenikapı ruhuyla hareket ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyecek" ifadelerine yer verdi.

[old_news_related_template title="Bahçeli açıkladı: MHP aday çıkarmayacak, Erdoğan'ı destekleyecek" desc="MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da medya temsilcilerinin sorularını yanıtladığı toplantıda, 2019'da yapılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP'nin aday göstermeyeceğini açıkladı. Bahçeli Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, 'MHP Genel Başkanı aday olmayacaktır. MHP olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği seçimine girer. Cumhurbaşkanı seçiminde ise Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/bahceli-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bahceli-ankarada-basin-toplantisi-duzenliyor-2164498/"]

Bu açıklamalara AKP de yeşil ışık yaktı ve Erdoğan, MHP Lideri'yle 10 Aralık'ta bir araya geldi.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Bahçeli'nin destek açıklamasına ilk tepki" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, başta Abdullah Gül olmak üzere son KHK'yı eleştiren eski AKP'li isimlere tepki gösterdi. Erdoğan, 'Bu trenden düşenler, düştükleri yerde kalırlar. Bu süreçte bize düşen geçmişteki hatalardan uzak durmaktır' dedi. Devlet Bahçeli'nin 'destek açıklamasına da değinen Erdoğan, 'Bizler Sayın Bahçeli ile bir araya geliriz, dertleşiriz, konuşuruz...Geleceğe inşallah birlikte yürürüz' dedi. Öte yandan Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin çarşamba günü 16:00'da Ak Saray'da gerçekleşeceği öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/erdogan-iha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/akp-grup-toplantisi-39-2166213/"]

Gerçekleştirilen o toplantının ardından da iki parti arasında kurulan ittifakın ilk adımı atıldı. AKP ve MHP, ittifak komisyonu kurup toplantı kararı aldı.

İki partinin belirlediği komisyon üyeleri Çarşamba günü biraraya gelecek.

Görüşmelere AK Parti adına Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal katılacak.

Komisyonda MHP adınaysa MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Afyon Milletvekili Mehmet Parsak ve İstanbul Milletvekili Faruk Aksu bulunacak.