AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı ve ilçe adaylarını açıklamayı ay sonuna bıraktığı ortaya çıkmış, buna paralel olarak da AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın bu görevini sonlandırılacağı iddiası ortaya atılmıştı.

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın, Binali Yıldırım’la ‘yıldızının barışmadığı’ bu yüzden görevini bırakacağı iddia ediliyor. AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın, Binali Yıldırım’la ‘yıldızının barışmadığı’ bu yüzden görevini bırakacağı iddia ediliyor.


Adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak geçen Meclis Başkanı Binali Yıldırım ile 'yıldızı barışmayan' AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın ilçe belediyelerinden birinden belediye başkan adayı yapılabileceği dillendirilmişti.

ŞENOCAK YERİNE KÜLÜNK


Ankara kulislerinde ise Şenocak'tan boşalacak AKP İl Başkanlığı koltuğuna eski AKP milletvekili Metin Külünk'ün oturacağı iddia ediliyordu.

Metin Külünk Metin Külünk "Ben dava adamıyım. Görevden kaçmam" dedi.


METİN KÜLÜNK: GÖREVDEN KAÇMAM

Metin Külünk bu iddialarla ilgili ilk kez konuştu. Sözcü'ye konuşan Metin Külünk "Ben de sizler gibi iddiaları basından takip ediyorum. Bana henüz tebliğ edilen bir şey, bir görev yok. Ancak beni herkes tanır. Ben mücadele adamıyım. En zor şartlar altında da olsa davam için çalışırım. Görevden kaçmam. Siyasi iradenin gösterdiği amaçta çalışırım." dedi.

AKP İstanbul'daki durumun bu ay sonunda netlik kazanması bekleniyor.