Antalya’nın Akseki ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem vatandaşları sokağa döktü. Deprem, Isparta ve Konya’nın bazı ilçelerinde de hissedildi. AFAD'ın aktardığı bilgiye göre ise depremin büyüklüğü 4.8 olarak bildirildi.

 

Merkez üssü Antalya’nın Akseki ilçesi Yarpuz mevkiinde deprem meydana geldi. Kandili Rasathanesi verilerine göre yerin 5 km altında 4.7 şiddetinde meydana gelen deprem Manavgat, Alanya, Gündoğmuş, İbradı ilçeleri ile Konya’nın Seydişehir ve Isparta'nın bazı ilçelerinde de hissedildi. Deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem nedeniyle Akseki’de vatandaşlar sokağa çıktı. Bir süre sokakta bekleyen vatandaşların havanın kararması ve paniğin geçmesinin ardından evlerine geri döndü.

İKİ ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ

Antalya’nın Akseki ilçesinde meydana gelen depremin ardından iki artçı sarsıntı kaydedildi.

Merkez üssü Antalya’nın Akseki ilçesi Yarpuz mevkiinde saat 20.15’te AFAD'a göre 4.8’lik deprem meydana geldi. Kandili Rasathanesi’nden alınan verilere göre ise ilk depremin ardından yarım saat içerisinde 2.1 ve 2 şiddetinde iki artçı sarsıntı kaydedildi.

Öte yandan, Kandilli Rasathanesi 4.7 olarak açıkladığı ilk depremi 4.5 olarak revize etti.

Depremle ilgili herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.

[old_news_related_template title="Son Dakika... Hendek'te 3.8 büyüklüğünde deprem" desc="Sakarya'nın Hendek ilçesinde Richter Ölçeği'ne göre 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/basliksiz-3-11_16_9_1523633202.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-hendekte-3-8-buyuklugunde-deprem-2348712/"]