Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı bugün toplantıda yaptığı açıklamada, kilogramı 5 lira olan ekmek fiyatına yüzde 15 zam yapılarak 5 lira 75 kuruş olacağını belirterek, “İlla bütün illerde yüzde 15 artış olacak diye bir şey söz konusu değildir. Hiçbir yerde yüzde 15’in üzerinde bir fiyat artışı olmamış olacak. Kilogram fiyatı da 5 lira 75 kuruşu geçmemiş olacak. Örneğin; Ankara’da 200 gram ekmek 1 lira. Dolayısıyla kilogramı 5 liraya denk geliyor. Eğer Ankara’daki esnafımız ekmek fiyatını 1,25 olarak belirlemek istiyor ve buda 220 gram olacaksa yüzde 13,5 bir artış olmuş oluyor. Eğer 210 gram olarak belirlerse o zaman da yüzde 15 artış olmuş olur. Ayarlanan gram kesinlikle 5 lira 75 kuruşun üzerinde olmayacak” ifadelerinde bulunmuştu.

BAHÇELİ: ASKIDA EKMEK PROJESİNİ BAŞLATIYORUM 

MHP Lideri Devlet Bahçeli ekmek fiyatlarındaki artış üzerine, yüzde 15 zammın insani ve vicdani olmadığını söyleyerek, "Ankara’da özellikle de Çankaya’dan başlamak üzere ‘Askıda ekmek projesi’ni başlatıyorum" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekmek fiyatındaki artışı nasıl değerlendirdiğini soran gazetecilere şu yanıtı verdi;

"Ekmek fiyatlarındaki artış dikkatle takip edilmeli. Ankara’da özellikle de Çankaya’dan başlamak üzere ‘Askıda ekmek projesi’ni başlatıyorum. Hali vakti yerinde her vatan evladı kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli. Eğer iki ekmek alacaksa üç ekmek parası ödemeli. Bir ekmeğin askıya alınmasını fırıncı ile paylaşmalı. Fakir fukara kardeşlerim, durumu yerinde olmayan insanlarımız fırına veya ekmek satılan yerlere gittiğinde ‘Bana askıdan bir ekmek verebilir misin' diyebilmeli. Böylelikle kültürümüzün dayanışma ve yardımlaşma dinamikleri harekete geçirebilmeli. Unutmayalım ki, inancımız ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ esasına dayanmaktadır."

Gazetecilerin, “Talimat verdiniz mi” sorusu üzerine Bahçeli, “Gerekli talimatları veriyoruz. Çalışmaları ve girişimleri başlatıyoruz” cevabını verdi.

AJANSLAR