Kaza saat 20.05'de Uludağ- Osmangazi ilçesi arasındaki Dobruca Mevkii'nde meydana geldi. Uludağ'da piknik yapan yurt öğrencileri, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 16 S 0825 plakalı otobüsle Osmangazi ilçesine dönmek üzere yola çıktı. Virajlı dik yokuştan inen otobüs, iddiaya göre sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi kontrolden çıkarak devrildi.

[caption id="attachment_2575110" align="alignnone" width="880"]Devrilen otobüsten birçok yaralı çıkartıldı. DHA Devrilen otobüsten birçok yaralı çıkartıldı. DHA[/caption]

Yolda metrelerce sürüklenen otobüs, uçurumun kenarındaki bariyerlere çarparak durabildi. Can pazarının yaşandığı kaza yerine, ihbar üzerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri ile AFAD ekipleri sevk edildi. Otobüste sıkışan birçok yolcu AFAD ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Ardından sağlık ekipleri olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralıları çeşitli hastanelere götürdü. Tedavi altına alınan yaralılardan 1'i doktorların çabalarına rağmen yaşamını yitirdi. Tedavileri süren 38 yaralıdan ise 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Bu arada bazı yaralıların özel otomobillerle hastanelere taşındığını söyleyen yetkililer, bu nedenle yaralı sayısında artış olabileceğini bildirdiler.

Kaza nedeniyle Uludağ'dan Bursa'ya gidiş yönü bir süre ulaşıma yapandı. Devrilen otobüsün kaldırılmasıyla trafik akışı normale döndü. kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

[caption id="attachment_2575111" align="alignnone" width="880"]DHA DHA[/caption]

KAZADA ÖLEN GENCİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Bursa'da bu akşam meydana gelen 1 yaşamını yitirdiği, 38 kişinin de yaralandığı kazada otobüs şoförünün Turgay Y. olduğu öğrenildi.

[caption id="attachment_2575176" align="alignnone" width="880"]DHA DHA[/caption]

Kazada yaşamını yitiren kişinin ise Uludağ Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 2. sınıf öğrencisi  21 yaşındaki Talha Erbil olduğu belirtildi. Yaralıların tedavileri ve kaza ile ilgili soruşturma sürüyor. DHA