Ülkesinin konsolosluğunda öldürülen ancak cesedi bir türlü bulunamayan Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili yeni bir çalışma başlatıldı. Suudi bir iş adamına ait Yalova’daki bir malikane ve villada kadavra köpeği de kullanılarak arama başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da söz konusu aramayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.




[caption id="attachment_2760444" align="aligncenter" width="1000"]FOTO:DHA - İşte Yalova'daki sır malikane... FOTO:DHA - İşte Yalova'daki sır malikane...[/caption]


Açıklamada, Yalova’da ikamet eden “Ghozan” kod adlı Mohammed Ahmed A. Alfaozan isimli şahışla Kaşıkçı’yı öldüren infaz ekibinde yer alan Mansour Otham’ın görüştüğü belirlendiği belirtildi.

"CESEDİN PARÇALANIP YOK EDİLMESİ ÜZERİNE..."

Açıklamada şöyle denildi: “1 Ekim ve 2 Ekim tarihlerinde bir plan dahilinde ülkemize gelerek Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi olayını gerçekleştiren şüphelilerden Mansour Otham, M. Abahussaın’ın olaydan birgün önce 1 Ekim tarihinde Yalova Samanlı Köyü adresinde ikamet etmekte olan Suudi Arabistan vatandaşı “Ghozan” kod adlı Mohammed Ahmed A. Alfaozan isimli şahışla iletişim kurduğu tespit edilmiştir. Yapılan bu görüşmenin öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedenin parçalara ayrıldıktan sonra yok edilmesine, saklanmasına yönelik olduğu değerlendirilmektedir.”

Başsavcılık açıklamasında Yalova’daki aramanın bu kapsamda olduğunu duyurdu.