CHP Antalya İl Başkanlığı’nda düzenlenen programa CHP PM Üyesi Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın’ın yanı sıra aday adayları ve çok sayıda partili katıldı. Burada açıklamalarda bulunan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Antalya’da partimizin Büyükşehir Belediye Başkan adayı mutlaka olacak, olmazsa olmaz” diyerek, “İttifak görüşmelerinde Antalya Büyükşehir adayı kimden olacak?” tartışmasına girilmeyeceği mesajı verdi.

“İTTİFAKI DEMOKRASİ İÇİN, CUMHURİYET İÇİN YAPIYORUZ”


İttifak görüşmelerinin hem genel merkezde, hem Antalya’da devam ettiğini belirten Kumbul, “Antalya’da partimizin Büyükşehir Belediye Başkan adayı mutlaka olacak, olmazsa olmaz. İttifak mutlaka yapacağız, çünkü bu ittifakı bir tane fazla koltuk kazanmak için yaptığımızı düşünmüyoruz. Bu ittifakı demokrasi için, cumhuriyet için yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

FOTO:SÖZCÜ - CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Antalya’da partimizin Büyükşehir Belediye Başkan adayı mutlaka olacak, olmazsa olmaz” dedi. FOTO:SÖZCÜ - CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Antalya’da partimizin Büyükşehir Belediye Başkan adayı mutlaka olacak, olmazsa olmaz” dedi.


“HERKES AYNI SAMİMİYETLE MASAYA OTURURSA”

“AKP iktidarını hep beraber göndereceğimize inanıyorum” diyen Kumbul, şöyle devam etti: “Herkes aynı samimiyetle o masaya oturursa buradan ittifak çıkmama ihtimali yok demektir. Diğer partilerimizin de o samimiyette olacağını biliyoruz. Bir belediye başkanlığı ya da meclis üyeliği fazla alayım diye değil, bu ülkede demokrasiyi tekrar tesis etmeliyiz, bu ülkenin rejimine kastedenleri, cumhuriyet yıkmaya çalışanları iktidardan göndermeliyiz diye düşünen herkes o masanın başında aynı samimiyetle oturmalı.”

“ANKARA’YA GİDECEĞİM”

“Adayımız kim olacak?” sorusunu cevaplayan Kumbul, “Anketlerden kim çıkıyorsa, buraya gelen heyetimizin raporunda kim yazıyorsa, Antalya’yı kiminle kazanabileceksek adayımız o olmalı. Önümüzdeki günlerde Ankara’ya gideceğim. Adayımızın bir an evvel belirlenmesi gerektiği düşüncemizi genel başkanımıza ileteceğim” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİN BÜTÜN İMKANLARI AK PARTİ TARAFINDAN KULLANILIYOR”

Kuracakları ittifaklarla hem Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni hem de 19 ilçeyi kazanacaklarını dile getiren başkan Kumbul, “Adayımızın kim olduğuna bakmaksızın belediye başkan adaylarımız için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

“BAŞKA SEÇİM OLMAYABİLİR”

CHP PM Üyesi Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da “Demokrasi Güçleri bu seçimden başarıyla çıkmazlarsa bundan böyle bir başka seçimin olmayabileceğini düşünmemiz gerekiyor” dedi.
Budak şunları kaydetti: “Dışarıya dönersek, ne yapabileceğimizi 16 Nisan’da gösterdik. Kendi iç çatışmalarımızdan çıkıp, dışarıya dönersek yüzde 50’nin üzerinde oy alabileceğimizi gösterdik. Bu güç partimizin iç dinamiklerinde mevcuttur.”