Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İl Danışma Meclisi Toplantısında, yaptığı konuşmada, "Sanıyorlar ki döviz kurunu zıplatınca Türkiye yıkılacak, finans araçlarını devreye sokunca bu millet diz çökecek, bize farklı hukuk uygulayınca bu ülke teslim olacak" dedi.

"Meselenin dolar olmadığını, avro olmadığını, altın olmadığını biz gayet iyi biliyoruz" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunlar ülkemize karşı açılan ekonomik savaşın kurşunlarıdır, gülleleridir, füzeleridir. Biz elbette bunlara karşılık vermek için gereken tedbirleri aldık, alıyoruz. Ama asıl olan bu silahları ateşleyen elleri kırmaktır."

"Biz birilerinin bize saldırısını anladık da ey Kılıçdaroğlu sana ne oluyor?" diyen Erdoğan, "Sen zannediyor musun bu döviz baronlarının yanında yer aldığın zaman sana bu ülkede paye verecekler? Asla" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Erdoğan memleketi Rize'de açıklamalarda bulundu" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen AKP Rize İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı öncesi halka seslendi. Erdoğan, 'ABD stratejik ortağı olan Türkiye’ye, 81 milyonluk Türkiye’ye sırtını dönüyorsa kusura bakmasın. Türkiye’ye tehdit sökmez. Biz hukuk devletiyiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/20180811_2_31878267_36336962_web_16_9_1533994084.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/erdogan-rizede-6-2569636/"]

"TÜRKİYE'Yİ KARŞISINA ALAN BEDELİNİ ÖDEYECEKTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye gibi bir ülkeyi küçük hesaplar uğruna karşılarına alanlar, bunun bedelini hem bölgemizde hem de kendi siyasetlerinde ödeyeceklerdir" dedi.

Erdoğan, "Bizimle hesaplaşmak için böyle bel altı yöntemleri kullananlar şunu unutmasın, dünyada ülkemize husumet politikası güdüp de iflah olmuş hiçbir siyasetçi, hiçbir yönetim yoktur. Bu milletin ahını alan herkes eninde sonunda belasını bulmuştur" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Erdoğan: Düştüğümüz yerden kalkarız" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ordu'da halka hitap etti. Dolardaki yükselişe değinen Erdoğan, 'Tehdit ederek bu milleti asla yola getiremezsiniz.. Biz düştüğümüz yerden kalkarız. Dün de kalktık, bugün de kalkarız. Yeter ki benim milletim dik dursun. Hiç endişeniz olmasın, biz bugüne kadar hep dik durduk' dedi" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/erd_16_9_1533986918.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/erdogan-orduda-konusuyor-2569488/"]

"BİZ BESLEME DEĞİLİZ"

"Bu oyun önümüze geldiğinde biz, 'Ölürüz de böyle bir istiskale, aşağılanmaya rıza gösteremeyiz' dedik. Tehdit ediyor ya." ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

"'Saat 18.00'e kadar, yarın akşam, göndereceksiniz.' Burası çatladıkapı ülkesi mi? Burası Türkiye Türkiye. Ne yapıyorsunuz? Biz besleme değiliz, ayakları üzerinde dimdik duran 81 milyonluk bir Türkiye'yiz."

Erdoğan, "15 Temmuz'dan bir gün önce 2,8 lira civarında olan dolar kurunun, dün itibarıyla 6 lirayı aşması, bunun nasıl bir gerekçesi olabilir?" dedi.

"Bu ülkenin ve milletin en büyük düşmanları, 'Ekonomi kötüye gidiyor, biraz daha sarsılırsak Erdoğan'dan kurtuluruz' diyen kifayetsizlerdir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendisine daha büyük, daha iddialı hedefler belirlemiş, bunun altyapısını kurmak için kolları sıvamış bir Türkiye'yi biz inşa ettik. Ortada ne çöken ne yıkılan ne batan ne krize giren bir ülke, bir ekonomi var.

Tüm dünyaya ekonomik savaş ilan eden, yaptırım tehditleriyle ülkeleri haraca bağlayan bu düzeni asla kabul etmiyoruz."

[old_news_related_template title="Erdoğan, felaket bölgesinde" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'nun Ünye ilçesinde sel nedeniyle yıkılan Cevizdere Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Gazetecilere konuşan Erdoğan 'Kimsenin şüphesi olması Türkiye Cumhuriyeti devleti bu hasarları karşılayacak güçtedir.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/erdogan-aa-6_16_9_1533984408.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/erdogan-orduda-3-2569380/"]

ÇİN, RUSYA, İRAN İLE MİLLİ PARA KULLANIMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Ne yaparsanız yapın, açıkça ilan ediyorum, ekonomideki hedeflerimizden vazgeçmeyeceğiz, terör örgütlerinin başlarını ezmekten geri durmayacağız, Suriye ve Irak politikalarımızdan geri adım atmayacağız."

Erdoğan, "En büyük ticaret hacmine sahip olduğumuz Çin, Rusya, İran, Ukrayna gibi ülkelerle ticaretimizi milli para birimlerimiz üzerinden yürütmeye hazırlanıyoruz. Şayet Avrupa ülkeleri de dolar cenderesinden çıkmak istiyorlarsa onlarla da benzer bir sistemi kurmaya hazırız" ifadesini kullandı. AA