Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi;

"Sancaktepe'de hayatlarını kaybeden askerlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Allah milletimizi ve askerimizi korusun.

AKDENİZ'DE HAKLARI OLMAYANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Akdeniz'de Ege ve Kıbrıs'taki haklarımız meselesi Türkiye'nin üzerinde hassasiyetle durduğu konulardır. Arkasına Avrupa devletlerini alan Yunanistan ve Rum kesiminin davranışları tehdit eder hale gelmiştir. Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı sonuna kadar kullanmakta ve buna karşı çıkanlara hadlerini bildirmekte kararlıyız. Fırsatçılık kötüdür, Akdeniz'de hakları olmayan alanlarda ekonomik ve siyasi hakimiyet kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

Mülteci akını karşısında adeta tir tir titreyenler konu petrol, doğalgaz ve siyasi rant olduğunda birden aslan kesiliyorlar. Ne Doğu Akdeniz'de ne de diğer bölgelerde kendi tezlerimizden en küçük bir taviz vermeyeceğiz.

SURİYE'DE DEAŞ YOKTUR

Bölgemizdeki DEAŞ balonunu Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı patlatmıştır. Buradan tüm dünyaya sesleniyor ve diyorum ki Suriye'de DEAŞ yoktur, yedekte bekletilen eğitilen birtakım küçük çeteler vardır.

DEAŞ bahanesiyle herkes Suriye'de çıkar ve rant peşinde koşarken biz risk alarak sahaya girdik ve en ağır darbeyi vurduk. İslam'ın başındaki en büyük dertlerden biri olan bu örgütü biz çökertmeye başladık ama DEAŞ'a karşı olduğunu söyleyenler ne yazık ki DEAŞ'a karşı en ufak bir mücadele dahi vermedi.

Türkiye sınırlarında tek bir DEAŞ unsuru kalmadığı halde onbinlerce kişiyi saldıranların derdinin terör olmadığı açıktır. Kandil'deki terör ele başlarının başına ödül koyanlar onların emirleriyle gezenlerle iş tutuyorlar.

Az sonra burada 20 adet büyükşehir adayımızın ismini açıklayacağız. İnşallah Güney Amerika dönüşü kalan adaylarımızın ismini döndüğümüzde onları da açıklayacağız.

2019'A GÜÇLÜ GİRİŞ YAPACAĞIZ

Ekonomide mariz kaldığımız saldırıların etkilerini yavaş yavaş siliyoruz. Bazı kesimlerin hala bekle gör politikasına devam ettiklerini görüyoruz. Gün kaynakları kullanma günüdür. Aralık ayında çok önemli gelişmeler bekliyoruz. İstanbul Havalimanı'nın TANAP'ın açılışını yaparak Türkiye dünya gündeminde en üst sırada yer almıştır. Turizm işte rekor üstüne rekor. 2019'a güçlü bir giriş yapacağız.

31 Mart seçimleriyle ilgili manifestomuzu önümüzdeki ay ilan edeceğiz.

Kim ne derse desin belediyecilik AK Parti'nin işidir. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Ana muhalefet gibi sabah akşam başka değil. Belediye başkanının mesaisi olmaz. Telefonu çaldığında açılmayan bir belediye başkanının başarılı olması mümkün değildir.

NİYE RAHATSIZ OLUYORSUN

İstanbul'a belediye başkanı olduğumda ben dağ gibi çöpleri olan belediyeye CHP'den almıştım. Niye rahatsız oluyorsun. Ümraniye'de çöp dağı patladığı zaman 37 insan ölmüştü neden rahatsız oluyorsun? Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız.

CHP'nin aday belirleme taktiği dahi belediyecilik konusundaki zavallılığını göstermeye yeterlidir. Özellikle büyükşehirlerde CHP, AK Parti'nin adaylarını açıklamasını bekliyor. Ona göre aday açıklayacaklarmış çünkü mihenk taşı AK Parti, onun için. Bunların kafasında 'bu şehri kim daha iyi yönetir?' diye bir düşünce kesinlikle yok. Bunun yerine AK Parti'nin ve diğer partilerin oylarını alabilecek aday bulma cinliğine kafa yoruyorlar.

Ankara'da Çankaya, İstanbul'da Kadıköy, Şişli, Beşiktaş gibi yerlerdeki seçim sonuçlarına bakın, hiç birinin ülke gerçekleriyle ilişkisinin olmadığını görürsünüz. Türkiye yansa da şaha kalksa da bunların umurunda değildir. Halbuki buradaki seçmen profili aynı zamanda Türkiye pastasının kaymağını yiyen kesimlerden oluşuyor.

Halbuki bu ilçelerde yaşayan sağduyulu vatandaşlarımız çok iyi bilir ki CHP'li başkanların yönettiği yerler bugünkü seviyesine belediyelerin değil büyükşehirin veya hükümetin yatırımları sayesinde gelmiştir. Bugün Kadıköy'den Pendik'e belediyenin raylı sistemiyle gitmiyorsunuz, büyükşehirin hazırladığı raylı sistemle gidiyorsunuz. Kadıköy'e kadar büyükşehirin hizmeti olan metrobüslerle geliyorsunuz.

Ben İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum zaman, benden önceki belediyenin aldığı meşhur Ikarus'lar vardı. Bunlarda ne klima vardı ne de temizlik diye bir şey vardı. Mazot kokusundan, pislikten geçilmezdi. Geldik, ilk işimiz ne oldu biliyor musunuz? O Ikarus'ları yurt dışına sağa sola hibe olarak gönderdik. İnsanıma, milletime bu yakışmazdı. Onları elimizden bir an önce çıkardık ve süratle Mercedes marka otobüsleri İstanbulumuza soktuk. Niye bunu yaptık? Benim vatandaşıma, halkıma yakışan neyse onu yapmak zorundaydık da onun için yaptık. Bu her yerde böyleydi. Afedersiniz, altyapı diye bir şey yoktu. Susuzluk, almış başını gidiyordu. Bütün bunlardan İstanbul'umuzu kurtarırken 'burası Kadıköy'dür, CHP'lidir' demedik, 'burası Beşiktaş'tır, CHP'lidir' demedik. Her yere aynı hizmeti götürdük.

Aslında CHP'nin aday belirleme taktiği dahi belediyecilik konusundaki zavallılığını göstermeye yeterlidir. Özellikle büyükşehirlerde CHP, AK Parti'nin adaylarını açıklamasını bekliyor. Hayırlı olsun. Niçin biliyor musunuz? Ona göre aday açıklayacaklarmış. Elhamdülillah. Çünkü mihenk taşı AK Parti, onun için. Yani bunların kafasında 'bu şehri kim daha iyi yönetir?' diye bir düşünce kesinlikle yok. Bunun yerine AK Parti'nin ve diğer partilerin oylarını alabilecek aday bulma cinliğine kafa yoruyorlar. İşte bu günle birlikte 60 büyükşehir ve il belediye başkan adayımızı açıklamış oluyoruz. Şimdi buradan CHP yönetimine bir ödev veriyorum: İyi takip etsinler, alsınlar 60 kişilik listeyi önlerine, teker teker her birinin karşısına stratejilerine, taktiklerine, cinliklerine göre isimler koysunlar. Görelim bakalım 31 Mart gecesi milletimiz hizmete talip olanlara mı yoksa cinlik yapanlara mı itibar edecek?

CHP'ye gönül veren seçmen kardeşlerime de diyorum ki; gelin 31 Mart'ta bu köhne zihniyete artık bir 'dur' deyin. Tercihlerinizi buna göre yapın. İstanbul'da sizlere AK Parti belediyeciliğinin nasıl hizmetler verdiğini biliyorsunuz, bizim nasıl hizmet verdiğimizi biliyorsunuz. Bütün bunlarla beraber ilçelerde nasıl başarı, nasıl destan yazdıklarını biliyorsunuz.

Aynı şekilde İZBAN yine bizimle yapıldı. Bunların yaptığı değil ama 'biz yaptık' diye havasını atıyorlar. Yok ya, onu da biz yaptık. Bunlar bizden. Şu anda Körfez kokuyor. Aynı Haliç'i devraldığım zamandaki haline dönüştürdüler Körfezi. Yahu bir kolektör de mi yapamazsın? Al o kolektörü, oraları bir temizleyin. Yok. Dertli olacaksın derti. Dertli olmadan bunu çözemezsin.

ANKARA'DAN ÖZHASEKİ İZMİR'DEN ZEYBEKÇİ ADAY

Şimdi 20 belediye başkanını açıklıyorum;

Afyonkarahisar - Mehmet Zeybek (AKP eski il başkanı)

Ankara - Mehmet Özhaseki (AKP Genel Başkan Yardımcısı)

Balıkesir - Yücel Yılmaz (Karasi İlçe Belediye Başkanı)

Bingöl - Erkan Arıkan (Bingöl Gençlik Hizmetleri)

Çanakkale - Ayhan Gider (AKP eski milletvekili)

Çankırı - Hüseyin Boz (Mevcut Belediye Başkanı)

Çorum - Halil İbrahim Aşgın (Hitit Üniversitesi öğretim üyesi)

Eskişehir - Burhan Sakallı

Hatay - İbrahim Güler (AKP İl Başkanı)

İzmir - Nihat Zeybekçi (Eski bakan)

Karaman - Mahsut Sami Şahin (Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili)

Konya - Uğur İbrahim Altay (Konya Büyükşehir Belediye Başkanı)

Mardin - Mehmet Vecdi Kahraman

Muş - Feyat Asya

Sakarya - Ekrem Yüce (Çaykur Genel Müdürü)

Sivas - Hilmi Bilgin (Adalet Bakan Yardımcısı)

Tokat - Eyüp Eroğlu (Tokat Belediye Başkanı)

Trabzon - Murat Zorluoğlu (Van Valisi)

Uşak - Mehmet Çakın (AKP İl Başkanı)

Yozgat - Celal Köse (AKP İl Başkanı)

Kalan 21 ili dönüşümüzde inşallah açıklayacağız. "

CUMARTESİ GÜNÜ AÇIKLANAN 40 KENT

AKP'de Cumartesi günü, İstanbul'da düzenlenen törende ise şu 40 ismin adaylığı açıklanmıştı:

Adıyaman – Süleyman Kılıç (Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi bölümü)

Amasya – Cafer Özdemir (Mevcut Amasya Belediye Başkanı

Antalya – Menderes Türel (Mevcut Antalya Belediye Başkanı)

Ardahan – Yunus Baydar (eski Ardahan İl Başkanı)

Artvin – Mehmet Kocatepe (Mevcut Artvin Belediye Başkanı

Bartın – Yusuf Ziya Aldatmaz (AKP Bartın Merkez İlçe Başkanı)

Batman – Murat Güneştekin (AKP Batman eski İl Başkanı)

Bayburt– Fatih Yumak (AKP il başkanı)

Bitlis – Nesrullah Tanğlay (AKP Bitlis il başkanı)

Bolu– Fatih Metin (Ticaret Bakan Yardımcısı)

Burdur – Deniz Kurt (Eski AKP Burdur Teşkilat Başkanı)

Bursa – Alinur Aktaş (Mevcut Bursa Belediye Başkanı)

Denizli – Osman Zolan (Mevcut Denizli Belediye Başkanı)

Diyarbakır – Cumali Atila (Mevcut Belediye Başkanı/Kayyım)

Düzce -Faruk Özlü (Eski bakan)

Elazığ – Şahin Şerefoğulları (İş adamı)

Erzurum – Mehmet Sekmen (Mevcut Erzurum Belediye Başkanı)

Gaziantep – Fatma Şahin (Mevcut Gaziantep Belediye Başkanı)

Giresun – Aytekin Şenlikoğlu (AKP Giresun İl Başkanı)

Gümüşhane – Ercan Çimen (Mevcut Gümüşhane Belediye Başkanı)

Hakkari -Cüneyt Epcim (Hakkari Vali Yardımcısı)

Kahramanmaraş – Hayrettin Güngör (TBB Genel Sekreteri)

Karabük – Burhanettin Uysal (Eski AKP milletvekili, eski Karabük Üniversitesi Rektörü)

Kastamonu – Tahsir Babaş (Mevcut Kastamonu Belediye Başkanı)

Kayseri – Memduh Büyükkılıç (Melikgazi Belediye Başkanı)

Kırıkkale – Mehmet Saygılı (Mevcut Kırıkkale Belediye Başkanı)

Kırklareli Burak Süzülmüş

Kilis – Mehmet Abdi Bulut (Eski Kilis Belediye Başkanı)

Kocaeli – Tahir Büyükakın (Bilecik Valisi)

Malatya – Sehalattin Gürkan (Battalgazi Belediye Başkanı)

Nevşehir – Rasim Arı (Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı Daire Başkanı)

Niğde – Emrah Özdemir (AKP Niğde eski il başkanı)

Ordu – Hilmi Güler (Eski Bakan)

Rize –Rahmi Metin (Rize eski İl Genel Meclis Başkanı)

Samsun – Mustafa Demir (Eski Bakan)

Sinop – Ali Çöpçü (AKP Sinop İl Başkanı)

Şanlıurfa – Zeynel Abidil Beyazgül (AKP eski il başkanı)

Şırnak – Mehmet Yarka (İş adamı)

Tekirdağ – Mestan Özcan (Ziraat mühendisi)

Yalova – Yusuf Ziya Öztabak (AKP Yalova İl Başkanı)