Erdoğan, bugün Tahran'da gerçekleştirilen Türkiye-Rusya-İran üçlü Zirvesi'ne ilişkin Twitter hesabından İngilizce, Rusça ve Arapça paylaşımda bulundu.

"Bugün aziz kardeşim Sayın Ruhani'nin ev sahipliği ve değerli dostum Sayın Putin'in katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'ne atfettiğimiz önem, Suriyeli kardeşlerimizin geleceğine yönelik hassasiyetimizden kaynaklanıyor." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

[old_news_related_template title="Son dakika... İran'da Erdoğan ve Putin arasında İdlib atışması" desc="İran'ın başkenti Tahran'da merakla beklenen üçlü zirve bugün başladı. Liderler ikili görüşmelerin ardından bir araya geldi. Suriye ve özellikle İdlib konusunun gündeme geleceği zirvede somut adımlar atılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede ateşkes yapılması çağrısında bulundu. Üçlü zirvenin son bölümü ise Erdoğan'la Putin arasında karşılıklı İdlib 'atışmasına' sahne oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/erdogan-reuters-1_16_9_1536322717.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-iranda-uclu-zirve-basladi-2614050/"]

"Bugün gerçekleştirilen Tahran Zirvesi'nde Türkiye, Suriyeli sivillerin can güvenliğini hiçe sayan yöntemlerin, teröristlerin ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir fayda sağlamayacağını açıkça ifade etmiştir.

"MASUMLARIN ÖLDÜRÜLMESİNE SEYİRCİ KALAMAYIZ"

Rejimin çıkarları uğruna on binlerce masum insanın öldürülmesine göz yumulması durumunda, biz böyle bir oyunun ortağı da seyircisi de olamayız.

İdlib meselesi, yeni acılara, yeni gerginliklere, yeni sıkıntılara mahal vermeden Astana ruhuna sadık kalınarak çözülmelidir. Astana'da mutabakata vardığımız ilkelerin muhafazası, Suriye krizine sürdürülebilir siyasi çözüm bulunması bakımından da mühimdir.

[old_news_related_template title="Son Dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamaney ile görüştü" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile görüştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/erdogan-hamaneyy-aa_16_9_1536336768.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-cumhurbaskani-erdogan-hamaney-ile-gorustu-2614468/"]

Terörle mücadele kisvesi altında sahada oldu-bittilere gidilmemesi, Suriye’nin toprak bütünlüğü ile komşu ülkelerin milli güvenliğini zayıflatmayı amaçlayan ayrılıkçı gündemlere karşı durulması gerekmektedir."