Fransa'daki 'Sarı Yelekliler' eylemlerini, sunuculuğunu yaptığı Fox Haber'de yorumlayan Fatih Portakal, "Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları, doğalgaz zamlarını protesto edelim. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz?" demişti.

ERDOĞAN "HADDİNİ BİL HADDİNİ" DEMİŞTİ

Fatih Portakal'ın bu sözleri ile "halkı sokağa çağırdığını" savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da ona "Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni.” diye yanıt vermişti.

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından ardından Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Fatih Portakal'ın Fransa'da hükümeti protesto eden ‘Sarı Yelekler' eylemleriyle alakalı sözleri nedeniyle Fox Ana Haber bültenine 3 kez durdurma, Fox TV'ye de Kasım ayı reklam gelirlerinin yüzde 3'ü oranında para cezası uygulamıştı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bugün konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. FOX TV spikeri Fatih Portakal’ın 10 Aralık 2018 tarihinde yayınlanan ana haber bülteninde Fransa’daki ‘Sarı Yelekliler’ eylemlerine ilişkin sarf ettiği sözlerle ilgili olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında program CD’sinin celbi için RTÜK’e müzekkere yazıldığı, o tarihten itibaren çeşitli yerlerden gönderilen 16 adet şikayetin de birleştirildiği duyuruldu.

[old_news_related_template title="Müjdat Gezen’in avukatı adli kontrole itiraz etti" desc="Halk TV’de yayınlanan Halk Arenası programında yaptığı açıklamalar nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan hakkında soruşturma başlatılan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Müjdat Gezen’in avukatı adli kontrolün kaldırılmasını talep etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/mujdat-gezenin-avukati-itiraz-etti-foto-sozcu-28-aralik-2018-sevgim-begum-yavuz-1_16_9_1546001439.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/mujdat-gezenin-avukati-adli-kontrole-itiraz-etti-2902338/"]

[old_news_related_template title="RTÜK’ten Halk Arenası’na 8 program, FOX Ana Haber’e 3 gün ceza" desc="RTÜK, jet hızıyla usta gazeteci Yılmaz Özdil, sanatçılar Metin Akpınar ile Müjdat Gezen’in sözlerini gerekçe göstererek Halk TV'ye, Fatih Portakal'ın sözleri nedeniyle de Fox TV'ye ceza kesti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/img_7221_16_9_1545902797.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/rtukten-halk-arenasina-8-program-fox-ana-habere-3-gun-ceza-2883298/"]