CHP Parti Meclisi Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağıran ve eylem çağrısı yapan Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verildi.

41 yıl sonra Elazığ’dan milletvekili seçilen Erol, seçim sonuçları nedeniyle Kılıçdaroğlu’nu istifaya davet etmiş ve oturma eylemi çağrısı yapmıştı. Tüzük gereği istifa çağrısına ceza verilemiyor ancak oturma eylemi çağrısı nedeniyle Erol, “tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle” Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Karar oy çokluğu ile alındı ve 60 kişilik PM'de 14 üye ret oyu verdi.

[old_news_related_template title="CHP Tunceli'den, Gürsel Erol'a sert tepki" desc="CHP'den Elazığ Milletvekili seçilen Gürsel Erol'un genel başkan ve MYK'yı istifaya davet etmesi ve CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi yapacağını açıklamasına CHP Tunceli İl Başkanlığı'ndan tepki geldi. Yapılan yazılı açıklamada, Erol'un Millet İttifakı oylarıyla seçildiğine vurgu yapıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/chp-aa.com_.tr__16_9_1530048452.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chp-tunceliden-gursel-erola-sert-tepki-2489426/"]

Disiplin kararının ‘tedbirli’ olması nedeniyle Erol hakkında karar verilene kadar parti çalımlarına katılamayacak, parti adına açıklama da yapamayacak. Erol, gelen merkez önünde yapmayı planladığı oturma eylemini de gerçekleştirmemişti.

Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yapan milletvekilleri arasında Eren Erdem, Necati Yılmaz, Erdal Aksünger de bulunuyordu. Ancak istifa çağrısı disipline gönderme gerekçesi olmadığından bu isimler için bir dosya oluşturulmadı.