Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, TRT Haber ve Spor Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç'un moderatörlüğünü yaptığı Basın Kartı programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu, Pentagon 2019 bütçesinde  PKK-PYD'ye toplam 550 milyon dolar bütçe ayırmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi! ABD'den skandal terör bütçesi!" desc="Teröristlere destek veren ABD'den bir son dakika haberi geldi. Pentagon 2019 için toplam 550 milyon dolar PKK-PYD'ye bütçe ayırdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/pentagon.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abdden-skandal-teror-butcesi-2216741/"]

TRT Haber'in haberine göre Çavuşoğlu, ABD'nin terör örgütleriyle birlikte devam etmesinin iki ülke arasındaki ilişkileri kopacak seviyeye getirebileceğine işaret etti.

Hakan Çavuşoğlu, "ABD şu anda YPG/PYD ve PKK ile birlikte orada devam ediyor. Biz de diyoruz ki bölgeyi teröristlerden temizleyeceğiz. Bu Türkiye'nin beka sorunudur. Türkiye'nin güneyinde asla bir terör kuşağı oluşturulmasına fırsat vermeyeceğiz. Dolayısıyla bu noktadaki tavrımız da net. İşte Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaptığımız gibi, burada da teröristleri bölgeden temizlemek, orayı steril bir hale getirmek ve oranın yönetimini de teröre bulaşmamış yerel kişilere bırakmak bizim amacımız. Hal böyle olunca ABD'nin bu tutumunu devam ettirmesi elbette bizim açımızdan, zaten tanıdığımız bildiğimiz bir yaklaşım, ama bu iki ülke arasındaki ilişkileri, artık neredeyse koparacak seviyeye getirecek bir yaklaşım." diye konuştu.