Ankara'dan gelen son dakika haberine göre; belediyeye ait otoparklarda gün boyu ücretin 1 TL olmasını öngören karar Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın imzasıyla Büyükşehir Belediye Meclisine sunulan “Büyükşehir Belediyesine ait otoparklarda bir saate kadar ücretsiz, bir saatten sonra 24 saat 1 TL” uygulamasına geçilmesi konusundaki Başkanlık yazısı, Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden kararla ilgili yapılan açıklamada, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO Genel Müdürlüğü, ASKİ Genel Müdürlüğü ile birlikte veya ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlası Ankara Büyükşehir Belediyesine ait şirketler ile bunların iştiraklerine ait Ankara mücavir alan sınırları içinde bulunan, çalıştırılan veya kiraya verilen yol boyu otoparklar, açık otoparklar, çok katlı otoparklar ve kapalı tüm otoparklarda trafik akışını rahatlatmak, vatandaşlarımızı otopark alışkanlığına sevk etmek için tüm otoparklarda ücret tarifesinin bir saate kadar ücretsiz, bir saatten sonra 24 saat 1 TL olarak uygulanacaktır” denildi.

[old_news_related_template title="Başkent'te otoparklar 1 TL oluyor" desc="Ankara Büyükşehir Belediyesi flaş bir karar aldı. Başkent'te Anpark'a bağlı tüm otoparklarda 24 saatlik araç parkının ücretleri 1 TL oluyor. 1 saatlik park ise ücretsiz..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/03/iecrop/cddc_16_9_1520584347.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/baskentte-otoparklar-1-tl-oluyor-2276863/"]
İSTANBUL'DA "İSPARK 1 LİRA OLSUN" TEKLİFİNE RETİBB Meclisi'nin CHP'li üyeleri Nadir Ataman, Doruk Bulut, Hüseyin Sağ, Tankut Gündoğar ve Seyit Ali Aydoğmuş ise İSPARK'ın 1 lira olması için önerge verdi.AKP: ÜZERİNDE ÇALIŞILMADAN TEKLİF EDİLMESİ DOĞRU DEĞİL

Önergeyi okuyan Nadir Ataman, teklifin meclis gündemine alınarak Ulaşım, Trafik ve Tarife Komisyonu'na havale edilmesini istedi. Daha sonra söz alan AKP Grup Başkan Vekil Yardımcısı Faruk Aydın, "Söz konusu teklifi arzu ederlerse başkanlık makamına gönderelim. Gündeme alınması ile ilgili bir önerge ise bunu çalışmadan, altı olmadan, hesabı kitabı olmadan teklif edilmesini doğru bulmuyorum. Gündeme alınmasını reddediyoruz" dedi.

Oylamaya geçilmesinin ardından otopark ücretlerinin düşürülmesinin gündeme alınması ile ilgili teklif, AKP'li meclis üyelerinin "hayır" oyları ile reddedildi.

ATAMAN: RANTTAN DEĞİL HALKTAN YANA OLMASINI BEKLERDİK

Toplantının ardından konuşan Nadir Ataman, "Belediye otoparklarında asıl hedef gelir elde etmek değil, trafik güvenliğini sağlamaktır. İstanbul'da trafiğin ne durumda olduğunu herkes biliyor. Belediyeye ve belediye şirketlerine ait bütün otoparkların 1 saate kadar ücretsiz, 24 saat boyunca da 1 TL olmasını istedik. İstanbul'u yönetenlerin, otopark ücretleri açısından ranttan değil Ankara'daki gibi halktan yana olmasını beklerdik" dedi. Ajanslar