MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da medya temsilcilerinin sorularını yanıtladığı toplantıda, 2019'da yapılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP'nin aday göstermeyeceğini açıkladı.
Bahçeli Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "MHP Genel Başkanı aday olmayacaktır. MHP olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği seçimine girer. Cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır" dedi.

Bahçeli Abdullah Gül'ün olası adaylığı ile ilgili bir soruya ise "Sayın Abdullah Gül Bey, AK Parti içinde özel ve önemli yeri olan bir şahsiyettir. Recep Tayyip Erdoğan ve parti kurucuları ile önemli çalışmaları olmuştur. Cumhurbaşkanı olmuştur. Bugünkü konjonktürde herhangi bir engelleyici yanlışı yaşamamasında fayda var. Adayım diye ortaya çıkması izah edilebilecek bir durum değildir. Sağın solun dolduruşuna gelmemesi lazım." diye yanıt verdi.

[old_news_related_template title="Bahçeli açıkladı: MHP aday çıkarmayacak, Erdoğan'ı destekleyecek" desc="MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da medya temsilcilerinin sorularını yanıtladığı toplantıda, 2019'da yapılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP'nin aday göstermeyeceğini açıkladı. Bahçeli Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, 'MHP Genel Başkanı aday olmayacaktır. MHP olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği seçimine girer. Cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/db-canli.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bahceli-ankarada-basin-toplantisi-duzenliyor-2164498/"]