CHP'nin 36'ncı Olağan Kongresinde 20.35'te başlayan oy verme işlemi 23.13'te sona erdi. CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nda başkanlık yarışı için delegeler oylarını kullandı.

Görevliler tarafından 76 kabin ve 25 sandık yerleştirildi. Oy verme işlemlerinin ardından sayıma geçildi. Seçimlerde 1266 kurultay delegesinin 1253’ü oy kullandı. 1237 delegenin oyu geçerli sayılırken 16 delegenin oyu geçersiz sayıldı.

Gelen son dakika bilgisine göre, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 790 delegenin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi. Muharrem İnce ise 447 oyda kaldı. Bu sonuçlarla Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha Genel Başkan seçildi.

[old_news_related_template title="İşte dakika dakika tarihi kurultayda yaşananlar..." desc="CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşti. Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu delegelerden aday olmak için yeterli imzayı toplayamadı. Genel başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce yarıştı. Öte yandan kurultayda cezaevinde tutuklu bulunan İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu da unutulmadı. Protokol bölümünde Selvi Kılıçdaroğlu ile Bülent Tezcan'ın arasındaki koltuk, tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu'na ayrıldı. Büyük kurultayda oylama işlemi saat 20.40'ta başladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce oylamanın başlamasının ardından salona gelerek oylarını kullandı. 23.00'da tamamlanan oy işleminin ardından 790 oyla Kemal Kılıçdaroğlu yeni genel başkan seçildi. Muharrem İnce ise 447 oyda kaldı. İşte tarihi kurultaydan notlar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/kilicdaroglu.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chpnin-36nci-olagan-kurultayi-2200730/"]

KILIÇDAROĞLU KÜRSÜYE ÇIKTI

Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden Genel Başkan seçilmesinin ardından kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yaptı.

[old_news_related_template title="CHP kurultayından kareler" desc="CHP'nin 36. kurultayının yapıldığı salon kurultayın başlamasından saatler önce partililer tarafından dolduruldu. Kurultay salonu yolunda, “hak hukuk adalet” sloganları atan CHP'liler, salon içinde ise Türk bayrakları ve CHP bayrakları kullandılar. Salonda en çok kullanılan slogan “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/lider-son.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chp-kurultayindan-kareler-2202287/"]

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Üstlendiğim görev sıradan değildir. Bu ülkenin her ferdinin hakkını, hukukunu ve adaletini sağlamak için her türlü mücadeleyi yapacağıma sizlere söz veriyorum.

Bugün yaşadığımız ortamda CHP'ye genel başkanlık yapmanın sıradan bir olay olmadığını biliyorum. Birilerini uykusunun kaçacağını da biliyorum.

Türkiye davamızı sonuna kadar götüreceğiz. Adaleti, demokrasiyi ve hukuku birlikte savunacağız. Hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu bizim namus borcumuzdur.

[old_news_related_template title="Muharrem İnce için mükerrer imza iddiası... Polemiğe neden oldu" desc="Muharrem İnce'nin adaylık dilekçesinde imzası bulunan delegelerden 49'unun mükerrer imza olduğu iddia edildi. Kurultay Divanı iddialarla ilgili inceleme başlattı. Bu esnada devreye giren CHP lideri Kılıçdaroğlu, imza hakkından feragat etti. Böylelikle, İnce'nin adaylığını tehlikeye sokacak durum ortadan kalkmış oldu. Ancak Muharrem İnce bu hamleye ilişkin 'Bunlar Ali Cengiz oyunları. Ben kimsenin lütfunu istemiyorum. Örgütümün imzasını istiyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/mukerrer-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/muharrem-ince-icin-mukerrer-imza-iddiasi-2202188/"]

"ZOR KOŞULLARDA MÜCADELE VERECEĞİZ"

Önümüzdeki süreç sıradan bir süreç değildir. Zor koşullarda mücadele vereceğiz. Türkiye en zor dönemeçlerinden birini yaşıyor. İnsanlar kaygıyla Türkiye'nin bekasından söz ediyorlar. 15 yılda Türkiye'yi beka sorunuyla kimler karşı karşıya getirdi? İktidarın bunun hesabını vermesi gerekiyor. Huzurun garantisini ve teminatını veriyorum sizlere.

[old_news_related_template title="CHP 36. Olağan Kurultay Sonuç Bildirgesi" desc="CHP'nin 36. Olağan Kurultayında sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede 'Önümüzdeki dönemin Parti Örgütünün hedef ve öncelikleri şu ilkeler olacaktır. Tek adam rejimine son verilecek ve kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter sisteme geçilecektir. Cumhuriyet ve demokrasinin temeli olan laiklik ilkesinden taviz verilmeyecek ne dinin siyasallaştırılmasına ne de siyasetin dinselleştirilmesine izin verilmeyecektir. Din, vicdan ve inanç özgürlüğüne müdahalelere izin verilmeyecek, yaşamın her alanında adalet ve huzur sağlanacaktır. OHAL derhal kaldırılacak, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) yasama ve yargı denetimine alınacak ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün siyasi ayağı kesinlikle ortaya çıkarılacaktır' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/chp-487-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chp-36-olagan-kurultay-sonuc-bildirgesi-2202524/"]

"BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZ ONURUMUZDUR"

Bu akşam 7 şehidimiz var. Hepimiz çok üzüntülüyüz. Kahraman askerlerimiz, vatanımız için mücadele eden askerlerimize minnet, şehitlere şükran borçluyuz. Onların mücadelesi gelecek mücadelesidir. Bütün şehitlerimize minnet borçluyuz. Onlar bizim onurumuzdur.

[old_news_related_template title="CHP kurultayında Erdoğan sürprizi" desc="CHP Kurultay salonunda, ekranda birden bire hiç beklenmedik bir kişi çıktı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/chp-2-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chp-kurultayinda-erdogan-surprizi-2201503/"]

"KUVAYİ MİLLİYE'NİN NE OLDUĞUNU BİLİRİZ"

Biz Kuvayi Milliye'nin ne olduğunu biliriz. Türkiye'yi beka sorunundan kurtarmanın yolu ülkemize sahip çıkmamızdan gerekiyor. Büyük sorumluluklarımız var.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE KAYNAKLIK EDEN ÜLKE..."

Önceden sadece PKK vardı. Türkiye şimdi bütün terör örgütlerine hem kaynaklık eden hem bedel ödeyen ülke oldu. İktidardakiler bunun hesabını vermek zorundadır. Hep birlikte hesap sormak zorundayız.

Atatürk,"Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir" demişti. Bugün zorunlu tabloyla karşı karşıyaız. O sorunun açanlar bugün Türkiye'yi yönetenlerdir.

Beni zorlu ve onurlu bu göreve seçtiğiniz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Mücadelemiz hak ve adalet mücadelesidir. İnanç ve kararlılıKla sürdüreceğiz Zorlu süreçte birlikte ve beraber olacağız. Bizimle beraber aynı paralel de oy kullanmayan arkadaşlarım başımın üstünde yeri var. Hiç kimseyi ayrıştırmayacağım.


YARIN PM VE YDK ÜYELERİ SEÇİLECEK 


Kurultayın ikinci ve son günü olan bugün ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeliklerinin seçimi yapılacak.