Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 1 askerin çatışmada, 1 askerin de saldırı sonucu  şehit olduğunu açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, bir kahraman silah arkadaşımız PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada, bir kahraman silah arkadaşımız da Kilis hudut bölgesinde, aynı terör örgütü unsurları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

KİLİS'TEKİ SALDIRININ DETAYLARI


Kilis'teki hain saldırı saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Burseya Dağı eteğindeki Süngütepe Hudut Bölüğüne bağlı İlhami Hardal Piyade Hudut Karakolu’na tanksavar atışı ile saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda Burseya Dağı'nın eteklerinde yer alan eski adı Saatli Karakolu olan binanın nöbet kulesi isabet aldı. Karakolda bir asker şehit oldu biri ağır olmak üzere 5 asker de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine getirildi.

AĞIR YARALI ASKER ŞEHİT OLDU

1 Şubat'ta Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan 26 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Osman Akagündüz tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Bekar olan şehidin cenazesi yarın düzenlenecek törenin ardından Niğde'nin Çamardı ilçesine bağlı Beyaz Kışlakçı köyünden defnedilecek. İHA

ACI HABER BABAOCAĞINA ULAŞTI

Şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Osman Akagündüz’ün acı haberi Adana’daki ailesine verildi. Seyhan ilçesine bağlı Pınar Mahallesi’nde yaşayan annesi Muhteber Akagündüz’e askeri yetkililer acı haberi verdi. Baba Aziz Akagündüz’ün ise iş gereği Ankara’da olduğu ve haberi aldıktan sonra Adana’ya gelmek için yola çıktığı öğrenildi. Öte yandan Akagündüz’ün cenazesinin, bugün öğle namazına müteakip Niğde’nin Çamardı ilçesine bağlı Beyaz Kışlakçı köyünden defnedileceği ailesi tarafından belirtildi.

[caption id="attachment_2202816" align="alignnone" width="880"]Foto: İHA Foto: İHA[/caption]