İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ABD'de Rıza Zarrab’ın sanıkken tanık olduğu, Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın yargılandığı davaya belge kaçırılmasıyla ilgili 3 kritik ismi tutuklu bulundukları cezaevinden Emniyet'e götürüldü.

"17-25 Aralık Soruşturması'nda kumpas kurup usülsüzlük yaptıkları ve darbeye teşebbüs ettikleri" iddiasıyla tutuklu yargılanan  dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü, Yakup Saygılı, müdür yardımcıları Kazım Aksoy ve Yasin Topçu, Vatan Caddesi'de bir dönem görev yaptıkları B. Blok'ta sorguya alındı. Emniyet'e götürülen şüpheli 3 isme  "17 Aralık  belgelerinin ABD'ye kaçırılmasıyla ilgili sorular yöneltileceği öğrenildi.

fetoHÜSEYİN KORKMAZ'LA İLİŞKİ


Belgelerin yurtdışına kaçırılmasıyla ilgili, 17 Aralık soruşturmasında görev alan FETÖ'cü eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz, ABD'de tanık olarak ifade vermişti. FBI tarafından korunan Korkmaz, belgeleri kendisinin getirdiğini, bir kısmını Emniyet'ten bir savcılıktan aldığını iddia etmişti. Hüseyin Korkmaz'ın dönemin Emniyet Müdürü, Saygılı ile yakın ilişkileri olduğu ve birlikte seyahatler yaptıkları öne sürüldü.

FETÖ'cü Hüseyin Korkmaz, Hakan Atilla aleyhine tanıklık yapmıştı. FETÖ'cü Hüseyin Korkmaz, Hakan Atilla aleyhine tanıklık yapmıştı.

METİN TOPUZ İFADE VERMİŞTİ


ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevdeyken FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan irtibat görevlisi Metin Topuz, Yakup Saygılı ve Yasin Topçu ile 2012'de ABD'ye gittiklerini söylemişti.  Topuz,  Washington ve New York Bölge Savcılığı'na gittiklerini, buralarda finansal suçlar bürosu şefiyle görüntülerini öne sürmüştü. Soruşturmada,  polis müdürlerine bu seyahatle ilgili sorular sorulacağı da belirtildi. Hüseyin Korkmaz'ın teslim ettiği belgeler dışında 17-25 Aralık operasyonu öncesi ABD'ye evrak götürüldüğü iddialarının da araştırıldığı öğrenildi.